Президентът сред привърженици в Рибново. Снимка: БТА
fallback

"Тук съм, за да ви уважа. Искам да видите, че новият президент иска да бъде близо до вас, иска да ви разбира, иска да ви помага. Дойдох за да напишем една нова страница от историята на Рибново". Така държавният глава се обърна днес към жителите на село Рибново.

Плевнелиев заяви пред насъбралото се множество, че е лично свързан с развитието на този регион и като държавник ще подкрепи добрите идеи за неговото бъдеще.

Oще по темата

"Вие със сигурност сте една много специална част от българското общество - не само заради носиите, не само заради начина, по който организирате сватбите, не само заради запазените толкова много думи още от дълбоки времена, но преди всичко заради това, че всъщност сте част от тази държава България, която е крайно време да бъде опозната и уважавана, от тази България, която обича историята си, разказва я на младото поколение и се отворя към света", заяви държавният глава.

Президентът си спомни как преди години в малките улички на Гоце Делчев е низал тютюн с хора, облечени като тези сега пред него.

"Така съм започнал. Това е доказателството, че можеш да започнеш от тук и да станеш президент", каза той.
 
Пред хората от селото Плевнелиев подчерта, че успехът на българската държавност се крие именно в заложените в Конституцията правомощия на държавния глава, а именно да бъде надпартиен, да търси българското, да търси потенциала на нацията и държавата, "за да бъдем заедно в 21 век, в който можем да съхраним традициите си и да имаме общо бъдеще като европейци".

"Винаги сте добре дошъл в нашия регион и в село Рибново", обърна се кметът на Община Гърмен Ахмед Башев към държавния глава.

"Показвате пред цяла България, че сте президент на всички български граждани, без разлика на тяхната етническа и верска принадлежност. Гордеем се с Вас и с това, че сте от този край", добави той.

В знак на признателност кметът посрещна президента с пита и мед, подари му плакета на община Гърмен и го закичи с дарове – вълнени чорапи, шарена черга и покривка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

344

Минаващ

преди 11 години

Наскоор Р.Плевнелиев отива на официално посещение в САЩ, разбира се, без съпругата си. Айшето (Юлияна) категорично не желае да придружава мъжа си при официални посещения До тези, които свалят шапка на позицията на жената на президента да не й завират микрофони и камери под носа. Юлияна, като иска да бъде самостоятелна жена (мисля че се води администратор в медията Дневник), да освободи от брачните задължения Плевнелиев за петте години президентство. Това е възможно най-добрият и печеливш изход. Да се надяваме,че П.ще си намери по-отворена и по-уважаваща го жена, а тази да си клечи в Дневник, където непрекъснато се пишат коментари срещу ГЕРБ, президентството и самия президент. Мисля, че такава дива история е достойна за перото на автора на Диви разкази. Г-н Плевнелиев трябва да намери в скоро време изход от тази криза. Няма да бъде първият държавен мъж, който в интерес на работата си сменя жената. Пожелавам му по-млада, красива и умна жена, уважаваща съпруга си и избирателите на съпруга си.

343

ФАШИСТ

преди 11 години

до ЯСТРЕБ - мъдро изказване имаш , не се срамя пред фактите които излагаш и това е истина ! в мисъл от изминало време и съпоставяне на 45разумна динамика на интелект , каква е "лихвата " на изостаналост о 500 години ТУРСКО РОБСТВО ? нека приемем тотилитарното робство като приспаднем 100 години пещерно съществуване - чакам мъдро обяснение ???

342

Кабули

преди 11 години

И какво от това ако президентът не е българин по произход? Нали е българин по гражданственост. Френдсия президент не е французин, а е унгарец +; президентът на САЩ не е бял; Кринтън е наследник на шотландски ***; Путин е с български гет... Е, и, какво от това? Само *** могат да съдят за качествата на личността по нейния етнически произход. Плевнелиев е гражданин на Република България. Друг е въпросът дали става за президент или не.

fallback