Карло Луканов. Снимка: Нова телевизия

Синът на бившия премиер Андрей Луканов – Карло влиза в политиката. Той вече е член на Изпълнителния съвет на ПП "Обединена социалдемокрация".

Луканов обяви пред БНР, че дълго време не е искал да се занимава с политика.

"И сега не бих казал, че искам да се включвам в политиката, но смятам, че е дошъл момент, в който човек не трябва да седи и да гледа отстрани, далечно да критикува", аргументира той решението си.

Луканов заяви, че по време на Тройната коалиция не е участвал в политиката, защото тогава не е имало толкова задълбочена икономическа криза.

По думите му с новата партия "Обединена социалдемокрация" се прави опит да се обединят всички социалдемоктратически течения в България и да има обединена социалдемокрация, която е необходима за страната.

"Никога не съм имал амбицията да използвам политиката за кариерен ръст или да живея от политика", допълни той.

Според него в момента БСП не знае каква точно партия е, защото има голямо разминаване между ръководството на партията, членската маса и най-различни интереси.

За лидера на БСП Сергей Станишев, Луканов коментира, че това, че са си играли заедно като деца, не значи, че Станишев трябва да го кани в ръководството на БСП, например.

"Познаваме се от деца и имам добро мнение за него. Моите предшественици са работили и за обединената социалдемокрация преди да се разделят на широки и тесни социалисти", посочи той.

По отношение на настоящото управление, Луканов коментира: "ГЕРБ е лидерска партия до голяма степен. ГЕРБ е Бойко Борисов и обратното", каза Карло Луканов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase