Министър Павлова посети обекта. Снимка: БТА

Почти 3 месеца по-рано ще бъде пуснато в експлоатация основното трасе на Южната дъга на Околовръстния път в София, похвали се регионалният министър Лиляна Павлова, която посети строителната площадка.

„На 10 юни предсрочно, въпреки че срокът е 29 август, ще бъде пуснато основното трасе и локалите, за да може да "отпушим тапите" предвид летния сезон и очаквания голям трафик през юли и август“, обясни пред журналисти Павлова, която провери изграждането на обекта в близост до ИКЕА.

Останалата част, включително връзката с бул. "Климент Охридски", ще остане, както е предвидено, за края на август и началото на септември, посочи министърът.

Тя отбеляза, че ускоряването в никакъв случай няма да е за сметка на качеството. Експертите ще правят допълнителни тестове и проби, за да е сигурно, че качеството ще бъде на необходимото ниво, увери Павлова.

Още по темата

По повод изкърпването на дупките по магистрала „Тракия“ с рециклиран асфалт Павлова посочи, че технологията е устойчива и качествена, както и два пъти по-евтина.

Лазаров допълни, че повечето от магистралите в Централна Европа се рехабилитират така и с използването на технологията "студено рециклиране" няма да се влага нов инертен материал, като така ефектът е и екологичен.

"След празниците през май ще започне "изкърпване" и на Северната дъга на Околовръстния път, но няма да има рехабилитация, тъй като там очакваме включването и изграждането на Северната тангента, която ще поеме транзитния трафик", посочи още той.

Лазаров потвърди, че АПИ извършва проверки за фалшиви винетки и добави, че масово са се увеличили случаите на имитации на винетни стикери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase