Новата технология ще бъде пусната догодина. Снимка: Булфото
fallback

Планира се отсечката от магистрала "Тракия" при Пазарджик да се рехабилитира по нова технология - чрез студено рециклиране, коментира пред журналисти строителният министър Лиляна Павлова.

Технологията предвижда машини да изгребват асфалта в дълбочина, да го премелват и да го възстановяват обратно.

В момента се прави анализ колко километра трябва да се рехабилитират, който ще е готов през есента. Изпълнението ще е през следващата година.

Oще по темата

"Засега до май ще се изкърпят съществуващите дупки", поясни Павлова.

Отново през май щели да бъдат готови и първите резултати от социално-икономическия анализ, който ще покаже в кои региони на страната трябва да се насочат инвестициите от оперативните програми.

"В северозападния регион няма нито един град, който да е център и двигател за икономически растеж, докато в югоизточния има два, които са в конкуренция - Бургас и Стара Загора", коментира още министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

12

преди 12 години

axxxx golemi profesoriste vsi4kite ama si broite stotinkite

24

Даси

преди 12 години

Тази технология работи само когато асфалтът е поне 20 см, а не както е на снимката 4-5 см. Смешниците са хвърлили малко асфалт върху паветата и искат трайна настилка. Това не трябва да се изстъргва, а първо да се надгради отгоре с нова настилка. Не изобретявайте, моля ви, топлата вода и колелото, а просто спазвайте утвърдените технологии

23

Демон

преди 12 години

Ами тази технология я има в България от 7-8 години, ама нещо пак не си разбрала. Стария асфалт се ползва само за основа, върху който се полага нов асфалт. Това става със специална машина. В България такава машина има от 7-8 години, познавам собственика й. Технологията наистина е много добра, но един министър не трябва да говори глупости.

fallback