Службите организирали ловните излети на Първанов според Николай Марков. Снимка: БТА

Полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов, продължи с разкритията за злоупотреба с власт от страна на бившия държавен глава.

"Хора на НСО участват в убийства. Ако не минем като държава през пълна реформа и пълно разкриване на тези две специални служби, никога не можем да продължим напред. Имаше хора, които след отчет на Сметната палата се самоубиха. Дал съм това, което трябва в ръцете на господин Плевнелиев и той трябва да се произнесе какви действия ще бъдат предприети", заяви Марков по БНР.

Той отново потвърди позицията си, че знаковите престъпници са наемали гардове и шофьори от НСО, докато те били на работа в спецслужбата.

Още по темата
След като вчера Марков заяви, че Първанов е събирал данни за личния живот на хора от висшите кръгове, днес продължи с атаките и потвърди думите на лидера на РЗС Яне Янев за нерегламентиран лов на Първанов.

Вчера Георги Първанов публично отрече, че с пари на НРС са плащани негови ловни пътувания и нарече това поредната "партенка".

"Ако доскоро казвах, че ГЕРБ се "яневизира", сега имам усещането, че се "яневизира" държавата. Излиза един човек като този, който е в състояние по най-грубо-лъжливия начин, да хвърля подобни димки, защото това е неговият стил, но това е част от една кампания, която върви срещу мен от различни страни, очевидно някой много го е страх от мен", пише в официалната позиция на бившия президент.

"Как Първанов намира очи да лъже, като и аз съм бил свидетел на това как 10-15 души от НСО се занимаваха само с това да организират лов и да го придружават на тези излети", заяви пък в отговор уволненият от НСО офицер.

По думите на Николай Марков той от 4 години обикаля по съдилищата, защото отказал да прави лицеви опори пред охраната на Маргините, съдели го за всичко, включително и за опит на убийство на генерали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase