Бивш офицер на НСО остро нападна Първанов. Снимка: Impact Press Group
fallback

Полк. Николай Марков, бивш офицер от НСО и уволнен от президента Георги Първанов, изнесе информация за злоупотреба с власт от страна на бившия държавен глава.

По време на своя президентски мандат Георги Първанов възлагаше да се събира и да му бъде предоставяна цялата информация за охраняваните прокурори, съдии и други лица, заемащи висши длъжности, разказа Марков пред TV 7.

Информацията включвала детайлни сведения както за личния живот на охраняваните, така и за техните действия, свързани с изпълнение на служебните им задължения.

„Това е злоупотреба с власт, която остава ненаказуема”, категорично заяви и ген. Атанас  Атанасов, който също потвърди информацията.

Марков каза още, че има служители в НСО, които работят за хора от престъпния свят. Когато наближи скандал, те напускат, но продължават да работят за тези хора,  допълни той.

Относно бюджетите на двете служби, които възлизат на съответно 30 млн. лв. за НСО и 19 млн. лв. за НРС, полк. Николай Марков добави, че тези бюджети са фиктивни и че и при двете служби има други начини на финансиране.

Той заяви, че има фирми-прикрития, които осъществяват търговска дейност и така финансират специализирани операции.

Това финансиране не може да се контролира, добави полк. Марков.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

цезар

преди 12 години

ще им пръднете на д.....а 20 календара си точат мънгизи под носа ви БКП ДС КИНТЕКС ОБО 6ТО ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И ВСИЧКИ ЧИЧАМИ МИНИСЪ ВУЙЧА МИ ГЕНЕРАЛ е как на българина няма да му е най нисък стандарта та то изкха милиарде Скоро и на тях ще пляскате както на Владко Живков като дойдат на гости от Швейцарските си палати или часни острови !! Върви народе глупави върви!!

111

...

преди 12 години

Дали Гоце не върви по пътя на Луканов.. или поне към същото място...

110

Чулев

преди 12 години

Браво на човека изглежда има още хора със съвест в тази държава за да казват за какво става на въпрос! Този човек сега трябва да го наградят а за Първаноглу NOMENT!!!

fallback