На Борисов му се размина вота. Снимка: архив, Impact Press Group
fallback

Премиерът Бойко Борисов изрази задоволството си от решението на „Атака“ да оттегли подписите си от внесения на 6 април вот на недоверие заради решението да се откажем от АЕЦ „Белене“.

„Радвам се, че „Атака” са взели това решение, защото колкото и яростен противник да са ни напоследък, очевидно никой не иска да стои на една страна с БСП и особено със Станишев“, коментира Борисов, цитиран от „Фокус“.

Според премиера лидерът на „Атака” вероятно се е запознал с цялата документация по проекта АЕЦ „Белене” и му е станало ясно, че БСП никога не са искали да строят „Белене”, защото няма подписан договор.

„Всъщност става дума за стотици милиони безсмислено похарчени пари“, добави Борисов.

Oще по темата
„Евтиният предизборен популизъм на Станишев да гради образ на чужд гръб не успя. Трябва да намери друго нещо, за да си „лъска имиджа”, коментира Бойко Борисов.

По-рано днес лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви, че националистите са подали заявления, с които оттеглят подписите си от вота на недоверие.

По-късно шефката на парламента Цецка Цачева обясни, че след оттеглянето на осем от подписите под вота на недоверие към кабинета, не са налице конституционните основания за провеждане на дебати по него и при това положение такива няма да има.

По Конституция са необходими 48 подписа, за да бъде предложен вот на недоверие. Искането беше подписано от 39 депутати от левицата, 8 от "Атака" и един независим народен представител. 

Председателят на НС разясни, че след отказа на националистите да подкрепят вота в тази ситуация ще се смята, че изобщо не е искан вот на недоверие по надлежния ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

ИВАН

преди 12 години

ДОЛУ ГЕРБ ВСЕ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ АМА КАТО ТЕЗИ ПРОСТИ И НЕКЪДЪРНИ НЕ ПОМНЯ, ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТИВАТ И КОЛКОТО ПО БЪРЗО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

179

Анонимен

преди 12 години

ключови думи - Станишев ,***,гнусен,мазен,лъска

178

Разбойко рррррррр

преди 12 години

На Разбойко не му трябват високотехнологични отрасли. Айдееееееее рррррррр народе заминавайте да пасете овцете, заповед на мутрите

fallback