Симеон Дянков Снимка: БТА
fallback

Финансовият министър Симеон Дянков да бъде изслушан пред Народното събрание за представените от него и правителството различни идеи за разходване на Сребърния фонд. Това искане внесоха в деловодството на парламента СДС и Синята коалиция.

Предложението на лидера на синята партия Мартин Димитров е изслушването да се включи като първа точка от програмата на Народното събрание за следващата седмица.

Искането на сините е заради нежеланието на управляващите от ГЕРБ да се проведе обществен дебат за намерението на правителството да изразходва Сребърния фонд. Това е идея, която беше посрещната от негативните становища на български и европейски уважавани институции – Българската народна банка, Комисията за финансов надзор и Европейската централна банка, посочват от СДС.

Oще по темата

Партията повтаря от месеци, че "упорството на министър Симеон Дянков да прокара законодателни промени за Сребърния фонд е голяма грешка за управляващите".

Тези действия изправят пред риск  финансовата стабилност на България, категорични са сините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 12 години

ТОЗИ *** БАЯ СЕ Е ПЕКЪЛ НА ПЛАЖА В КАТАР!МОЖЕ И ЧЕРНИЯ БОЗДУГАН ДА Е ДЪРЖАЛ!

18

Анонимен

преди 12 години

НАДЯВАМ СЕ ТОВА *** В СКОРО ДА СЕ ОБЯСНЯВА ПРЕД ЦЕЛИЯ НАРОДПРЕД НАРОДЕН СЪД

17

rumen221

преди 12 години

Сигурност и доходност...?ВЪЗМОЖНО Е ...!Но... "Сребърния фонд" трябва да се инвестира... "СРЕДНО КОНСЕРВАТИВНО"...:- 1/3 - в инвестиционно злато, чрез "Лондонската фондова борса"- 1/3 - в български ДЦК- 1/3 - чрез "Българска банка за развитие" в директни инвестиции в икономиката (не в банки)НО ТАКА СЕ ПРАВИ АКО ИСКАШ ДОХОДНОСТ И СИГУРНОСТ, НО НЕ И- КОГАТО СИ ОКРАЛ ПАРИТЕ И ИСКАШ ДА ПРИКРИЕШ КРАЖБАТА!!!

fallback