fallback

Премиерът Бойко Борисов и червеният депутат Корнелия Нинова демонстрираха от парламентарната трибуна знанията си на латински сентенции.

Повод за разменените реплики стана въпросът на Нинова за ангажиментите за държавна помощ за зърнопроизводителите.

От левицата обвиняват премиера, че правителството не е изпълнило обещанието си към зърнопроизводителите за намаляване на акциза на горивата им.

„Verba Volant, Scripta Manent”, което означава „Думите отлитат, написаното остава”, обърна се към премиера Корнелия Нинова.

„Има и друга латинска поговорка „Veritas Odium Pdrit”, "истината поражда омраза", отвърна й премиерът Борисов от трибуната на парламента.

„Всяка година даваме около 1 млрд. лв. на зърнопроизводителите и до сега не съм видял хлябът да поевтинее”, каза Бойко Борисов.

„Истината е такава, че вие си приехте закон и не давате възможност на прокурорите да ви разследват, и всичките тези хора, които са дошли трябва да знаят, че вие приехте закон, който да не позволява, след като дойде друго правителство на власт, да ви разследва.

Знаете ли, че приехте този закон да важи за времето на вашето управление? И сега, когато разследваме “Белене“, знаете ли какво се получава? Че всъщност и да ви обвинят прокурорите, вие сте си приели закон, който да действа по това време”, обясни по адрес на бившите управляващи Бойко Борисов.

Нинова обаче го контрира, че ГЕРБ от три години управлява и е имала време да промени законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

мсјоицекхалифа

преди 12 години

(мсоицекхалифа***иахоо.цомВ)Мое име е МС ос, а молим да ова е-маил вас испуава добро, мада нисмо срели или видели едни друге пре, али а веруем да природа има начина да повезуемо уде за одреени пурпосе.оице

69

micki

преди 12 години

Drugarkata Ninova reshi da izloji lingvisti4nite si poznania po latinski s namerenieto da pokaje na horata 4e Boiko Borisov e edin elementaren 4ovek, no NOMERA NE I MINA.

68

марин

преди 12 години

Тази Корнелия Нинова да не е влюбена в Бойко?Нейното поведение , което не нито на дама , нито на депутатка не само е дразнещо , но и противно. Стар изпитан метод да накараш някого да те забележи е да го критикуваш и тормозиш.по татово време така правеха партийните секретари , когато си харесат някоя засукана булка.нищо ново не са научили , нищо старо не са забравили.

fallback