Снимка: архив Булфото
fallback

Вотът за Белене е безпринципен и без ясни мотиви, обяви в парламента секретарят на парламентарната група на ГЕРБ Александър Ненков.

Според управляващите БСП и "Атака" се опитват да "яхнат вълната", свързана с прекратяването на проекта "Белене".

По думите му сметката е такава, че няма точна цена за това колко ще излезе самия проект за втора ядрена централа.

"Говори се за 10-20 милиарда, така че няма как в момента да знаем това нещо", допълни той.

Oще по темата

Помолен да коментира думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че 6 милиарда евро е била последната оферта за изграждането на проекта, Ненков каза: "Не съм запознат точно с конкретните цифри. Просто казваме, че това, което ние знаем, е че нямаме крайна цена на проекта".

Александър Ненков посочи още, че по принцип може да има референдум, но "за" или "против" атомната енергия, а не за всеки един проект, в който участва държавата.

По думите му Първанов и Станишев са имали достатъчно време да направят такова допитване докато са управлявали.

"Досега не го направиха, а чакаха да се вземе окончателно политическо решение за "Белене" и се опитват да подбуждат отново тази тема", категоричен бе Ненков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Венелин

преди 12 години

Не съм поддръжник на атомните централи, но това беше идиотско изпълнение - да започнеш нещо, да дадеш маса пари и да го спреш! Още по-идиотско е да се строи газова централа там - нито газ има наблизо, нито инфраструктора.Но всичко си има обяснение, като погледне човек изявленията на Уорлик...

59

до 60

преди 12 години

АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ СЕГА ТУРЦИТЕ ЩЯХА ДАЕБКАТ ЖЕНА ТИ И ТИ ДА ГИ ГЛЕДАШ ВЪРЗАН ЗА КОШАРАТА. ПЪЛЕН *** СИ ТИ.

58

Анонимен

преди 12 години

Аман от гербаджийски популизъм. Нагледахме ви се...Опукахте всички налични пари и заеми взехте, на вълците ни хвърлихте, на мюсюлманите и американските им покровители ни продадохте.

fallback