Лютви Местан против вот на недоверие за "Белене". Снимка: архив, БТА
fallback

ДПС няма да подкрепи вот на недоверие към правителството, ако темата е АЕЦ "Белене".

Това заяви заместник-председателят на партията Лютви Местан по повод заявеното намерение на БСП да започне консултации за такъв вот.

"Ако тази по-обща тема за липсата на енергийна визия на кабинета, за провала в енергийната политика беше инициирана като вот на недоверие преди решението за АЕЦ "Белене", може би щяха да са налице предпоставките за сериозни парламентарни дебати. Но понеже дори така общо формулирана темата за вот на недоверие се анонсира от БСП ден, два след взетото решение за прекратяване на проекта "Белене", ние няма да го подкрепим", обясни Местан.

По никакъв начин обаче тази позиция не може да се възприеме като позиция в подкрепа на кабинета, подчерта
веднага той.

Oще по темата

Последователната позиция на ДПС по този проект винаги е била резервирана и официализирана от председателя на партията, припомни Местан.

Ахмед Доган на срещата си с президента Росен Плевнелиев обяви, че АЕЦ „Белене“ е грешка и е нужен дебат за шистовия газ у нас.

Местан посочи, че депутатите от ДПС не участваха в гласуването на решението на Народното събрание за АЕЦ "Белене" миналата седмица, тъй като нямало яснота и разчети за цената на парогазовата централа, която
правителството планира да направи.

"Има много други теми, по които трябва да се разисква вот на недоверие - цените на горивата, състоянието на малкия и средния бизнес, това че България гони първите места по ръст на безработица", смята заместникът на Сокола.

Миналия петък Коалиция за България обяви, че започва консултации с опозиционните партии и независимите депутати за вот на недоверие към правителството за провал в енергийната и икономическата политика. Конкретният повод е решението на кабинета да се откажем от проекта АЕЦ "Белене". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Дпс=Турция

преди 12 години

Дпс играе за Турция и то е ясно.Турция ще купи реактора на безценица защото такава е политиката ни да го продадем.На Дпс Турция им е по на душата от България.

95

БАЧКАТОР

преди 12 години

Щом ДПС е против български АЕЦ, значи задължително трябва да построим такъв.

94

Анонимен

преди 12 години

След като Бойко даде Горупсо на Догаи и Кърджали естествено е да са против. Когато участваше за 25% в рязането на блока на Белене не беше против, сега е против защото няма да има далавера. Винаги съм твърдял че Доганчо е голям политик и винаги командва парада. Някои са забравили че мандата по времето на тройната коалиция беше на Доган и той казваше какво да става. Той не построи Белене, а не Станишев, не че Станишев е по-малка маскара. Българио за тебе те умряха или забогатяха...

fallback