Масуд Барзани и Бойко Борисов. Снимка: Пресслужба на Министерския съвет
fallback

България и Иракски Кюрдистан ще си сътрудничат в земеделието, здравеопазването и икономиката. Това се договориха министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Кюрдския автономен район в Ирак Масуд Барзани на срещата си днес в София.

„България има дългогодишни традиции на приятелство с иракския народ и за нас е важно страната ни да може да развива ползотворен взаимен обмен с един толкова важен компонент на Ирак, какъвто е регион Кюрдистан”, подчерта премиерът по време на разговора. 

По думите му със своите познания и опит в страните от региона българските фирми и инженерингови организации могат успешно да допринесат за изграждане на нов Ирак и на Иракски Кюрдистан.

„Ще дадем приоритет на българските фирми, които изявят желание за инвестиции и бизнес в нашия регион”, категоричен беше от своя страна Масуд Барзани. Той допълни, че не липсва желание за капиталовложения и от страна на иракския народ.

Барзани изтъкна внушителния опит на България в здравеопазването и подчерта, че „опитът на специалистите ви е важен за нас”.

Двете страни се договориха за принципно сътрудничество в областта на стратегическата инфраструктура - по-специално в язовирното строителство, а също така и в земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Любо

преди 12 години

Абе тук като ви гледам коментарите все едно гледам филма Сърдити старчета никакъв позитивизъм вие сте не нормални. Никой не пише по темите.Какво лошо има в това да се прави някаква спогодба независимо с кой е щом тя може да донесе някакви дивиденти за България.Тези който имат за инвестиране работят в момента или спят явно и за това не коментират Явно модулаторите на този сайт трябва да измислят по строги правила за коментари и да се отсяват.

16

Анонимен

преди 12 години

голям шушляк е тая тиква няма такъв премиер по целия святда си негоден се търпеше , но да си национален предател ,това минава всякакви граници боко за съд си и ще те съди твоя спец. съд

15

Демон

преди 12 години

Аман от глупости. В България няма нито една фирма, която е в състояние да инвестира изобщо. Всички са във финансов колапс. Този *** ги праща в Ирак. Що не отиде той там, пък дано някои кюрд го гръмне, та да се отървем!!!

fallback