Снимка: БТА
fallback

Георги Първанов потвърди категоричното си намерение да се яви на изборите за лидер на БСП по време на гостуването си в Казанлък. Но това нямало да стане с цената на интриги.

„Мен са ме избирали 2,5 милиона души, за да излезе един човек и да ме разжалва. Дайте да раждаме идеи”, призова той, цитиран от Дарик.

Пред жителите от града Първанов изнесе 75-минутна реч без да спомене нито веднъж името на настоящия лидер на червените Сергей Станишев.

Той изрази надежда, че лидерския въпрос в БСП ще се реши по съвест, а не с апаратни номера. Според него устава на партията като муден и тежък, който създава партийна аристокрация, представена от две касти на Конгреса - делегати по избор и такива по право.

Първанов определи като тревожен факта, че спада в доверието в ГЕРБ не води до по-голямо доверие в БСП. И отправи критики към ръководството на партията за пропуснати възможности да бъде поставен премиерът Борисов и неговия екип на „мястото им”.

Експрезидентът смята, че България в момента е премиерска република, а Бойко Борисов е „слаб премиер и лош стопанин”.

Голямото предизвикателство пред БСП е да дойдат кадърните хора, доказалите се в своите области, а партията ясно и отчетливо да формира своите идеи и политики.

Георги Първанов се обяви и за референдум за АЕЦ „Белене”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

работещ

преди 12 години

Първанов е обигран и рафиниран подлец-комплексар,който освен да се кланя на Русия друго не направи.Къде в Европа го уважават,доказано ченге? Във втория мандат обикаляше само градовете,за да изнася безсмислени речи.Защо не каже какво точно не харесва в Станишев,какво пропусна да направи тройната коалиция,какво самият той направи за издигане авторитетът на България в ЕС?За съжалние държавата отдавна се управлява от икономически силни бекапейци,чиято единствена цел е как да станат още по-богати.

138

ДС

преди 12 години

ДС е възможно най-сатанинската организация у нас. Всички вътре са злодеи и предатели на народа. Тези изверги нямат мило и драго, еничари на комунистическата чума, убийци, репресирали хората в годините на правешката диктатура, служителите на ДС многократно са участвали в маменето и ограбването на сънародниците си в годините на прехода. ВСички злини в България са дело на Държавна сигурност. Не е имало по-голямо бедствие за страната ни дори и от кърджалийските и башибозушките времена. Катастрофалните последици от дс-грабителството през последните трийсетина години ще тегнат още дълго и мизерстването на обикновения човек ще е вечно.

137

Анонимен

преди 12 години

Гоце и идеи? Само си го представете. Но звучи и трагично защото този човек два пъти поред бе избиран за президент на България. С цялото му скудоумие; с очевадното му служене на чужди, а не на български интереси; с олигарсите, точили фондовете на ЕС, заради които България стана за резил; с вълците и козлите му; с досието му в ДС и плеадата от ченгета в президентския му апарат..."

fallback