Цветанов се сети за разговор между Борисов и Трайков. Снимка: Impact Press Group
fallback

Трайчо Трайков обиди много ГЕРБ с това, че той нямал никакво отношение към партията и към партийното ръководство, за да си депозира оставката.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов по повод отстраняването на икономическия министър Трайчо Трайков. Трайков обясни, че не е депозирал оставката си пред Изпълнителната комисия на партията, тъй като той не бил неин член. От думите му стана ясно, че ръководството на ГЕРБ е обсъждало оставка, която реално не е била подадена.

"Във всяко едно назначение винаги има политически мотиви“, заяви Цветанов пред TV 7.

"Той беше избран с подкрепата на ГЕРБ. След като кредита на доверие вече го няма, е съвсем нормално да се разделим", категоричен е МВР шефът.

По думите му решението за освобождаването на министрите Трайчо Трайков и Стефан Константинов е политическо и е за добро.

„Мога да кажа, че в конкретната вечер, за която става въпрос, когато водих разговора с него, за да взема на хартиен носител оставката, Трайков имаше и телефонен разговор лично с премиера. И в тази посока е толкова некоректно всичко това, което се говори. Но аз ще запазя едно по-голямо мълчание в тази посока. Не бих искал да говоря за него, защото все пак сме били в един екип, били сме в един отбор“, обясни още Цветанов.

От думите на Трайков вече стана ясно, че по време на полета от Катар към България въпросът с неговата оставка не е бил обсъждан. След като кацнал самолета, Цветанов му съобщил, че има политическо решение той да бъде отстранен.

"Никой министър не може да води самостоятелна политика. Всичко се прави от правителството в интерес на българското общество", убедено заяви Цветан Цветанов.

По повод проекта за АЕЦ "Белене", заради който от Синята коалиция изказаха съмнения, че Трайчо Трайков е отстранен, Цветанов коментира:

Oще по темата

„Вече в тази посока не трябва в никакъв случай да се връзваме на тези евтини номера – аз съм бил борецът за правда и свобода, а всъщност те ме натискаха да прокарвам някакви интереси. И премиерът много ясно и категорично го каза, че докато той е премиер на страната и докато това правителство се управлява от премиера и от парламентарната група на ГЕРБ се подкрепя, всъщност няма да има българо-руски проект в АЕЦ „Белене”. И оттам нататък всякакви подобни спекулации, те са несъстоятелни и, разбира се, те са без абсолютно никакво реално покритие“.

По отношение на битката Първанов-Станишев и обещанията на експрезидента, че ще вкара 140 депутати в следващия парламент, вицепремиерът заяви:

"Първанов се изказа все едно отива на циганска сватба. Всеки един от тях двамата в момента е готов да говори за чудеса от храброст. Да не забравяме, че Първанов бе архитект на правителството на Тройната коалиция. И той посочи премиера. Сергей Станшиве обаче си повярва, изхарчи доста пари да си лъска имиджа с компании като Хохегер и др.", заяви Цветан Цветанов.

По думите му, ако са дадени пари на лобист, би трябвало да има положителни доклади от Брюксел, а последният евродоклад за кабинета Станишев бил смазващ. Той припомни, че тъкмо през 2009 г. бяха блокирани и еврофондовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

wettr

преди 12 години

da minava po barzo mandata che tezi dvamata da ne gi gledam tolkova chesto

216

Анонимен

преди 12 години

Къде е докладът на HSBC за АЕЦ Белене????ЗАЩО ГО КРИЕТЕ? След като бяха платени няколко милиона за този доклад,редно е поне да го видим.Или написаното в него не се харесва на Дянков,на Борисов.....Да не забравят,че те са СЛУГИ на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,а не негови господари!!! investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/konsultantyt-hsbc-aec-belene-ima-bydeshte,123607/ HSBC е консултант за АЕЦ "Белене" срещу ?2,7 млн Британската банка HSBC е спечелила конкурса за консултант за АЕЦ "Белене" с оферта от 2,7 млн. евро за финансовите анализи, които ще представи за строителството на централата, съобщава вестник "Класа". При доказване, че АЕЦ "Белене" е икономически обоснована, банката ще получи и 0,95% от крайната цена за осъществяването на проекта. HSBC ще може да прави анализи и оценки на работата по АЕЦ "Белене" през следващите две години. С тези параметри компанията бе избрана за финансов консултант от Българския енергиен холдинг. Анализът на HSBC ще е в основата на правителственото решение дали да се строи втората ядрена централа у нас, или проектът да бъде замразен. Очакваше се договорът с консултанта HSBC да бъде подписан вчера дистанционно, с размяна на подписи по факса, както обясниха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Официална церемония също не бе предвидена. Британската банка бе избрана през ноември 2010 г. за финансов консултант на АЕЦ "Белене", след като спечели търга в конкуренция с банка "Ротшилд", "Сосиете Женерал", KPMG в консорциум с "Магуайър", "Аржил", както и "Ърнст енд Янг". Енергийният министър Трайчо Трайков прогнозира тогава, че до края на март трябва да са готови първите резултати от работата на HSBC по преструктурирането на проекта и определянето на цената му. /БГНЕС /

215

Анонимен

преди 12 години

Тази мутра си представя, че е ГЕРБ. Предполагам, че в ГЕРБ членуват повече хора, на които не им пука какво чувства ЦЦ или ББ. Ако бяха се понаучили що е Интернет, ще видят, че няма една хубава дума за тях от т.нар. електорат. Може да са напълнили гушата, но властта е още по-сладка и няма лесно да я дадат. Проблемът е с кого да бъдат заменени. Накъдето се обърнеш, политически емигранти, начело с БКП-снахата Пръмова..

fallback