Премиерът отстрани в петък Трайков и Константинов. Снимка: Impact Press Group
fallback

За пореден път премиерът Бойко Борисов обяви, че причината за отстраняването на Трайчо Трайков от поста му е проваленият икономически форум в Катар.

Oще по темата
"Години наред толерирам Трайчо Трайков. Дори, ако си спомняте 2012 година казах, че това е годината на Трайков. На растежа. Стана март месец. Ние абсолютно нищо нямаме предложено в тази посока. Да чакам да стане септември или октомври. Когато се нарича нещо икономически форум, дали той няма отговорност за него?",попита Борисов пред TV7.

Според него външният министър Николай Младенов се справя прекрасно и не той носи отговорността за краха в Доха.

Именно той бил човекът, който му уредил две срещи с емира и две срещи с министър-председателя на Катар – най-влиятелният човек в Персийския залив.

По повод на оставките на Трайков и Константинов, Борисов заяви: "там, където министрите се издънят или не справят добре, сменям ги и новите хора действат с повече амбиция".

По темата за младостта на новите министри, министър-председателят каза: "ако министрите са стари, ще са от ДС, а моите са завършили във Франция, Англия, Германия. Те са с по две-три висши образования. Момчета и момичета, които си разбират от работата", заключи Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

302

мето

преди 12 години

Любимците на ББ са: Дянков, Цветанов и Ники Младенов. Е вие ми кажете *** ли е Бойко? каквито са ти приятелите такъв си и ти

301

угрижен

преди 12 години

Тоя си сменя "мисълта" на половин час! Това амнезия ли е или чиста простотия?

300

Бабайт

преди 12 години

Направо го наплескай , но е късно !Наби Миро в Япония и той слуша . Новите министри предварително ги отупай !

fallback