Иван Костов Снимка: архив, БТА
fallback

Със смяната на здравния министър Стефан Константинов реформите в здравеопазването няма да тръгнат. Това коментира пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов.

Когато Стефан Константинов искаше да говори с мен на тази тема - дали да приеме предложението да стане здравен министър, аз му казах, че няма да получи подкрепа от страна на ГЕРБ за осъществяване на реформи в здравеопазването, защото в този период управляващите нямат нагласата да стартират здравните преобразувания, каза лидерът на ДСБ. 

Попитан дали предвид оставката на Константинов е победила мафията в здравеопазването, Костов коментира, че тя отдавна е  победила и даде пример с цените на лекарствата.

Нито Нели Нешева, нито Стефан Константинов получиха подкрепа да се изправят срещу тези цени, отбеляза той.

Отговорът защо си отива Трайчо Трайков ще стане ясен до 15 дни, когато изтича срокът да вземе едно важно стратегическо решение, което ще бъде или в полза на енергийната сигурност на страната и диверсификация на енергийните доставки, или ще бъде за пълно обвързване с Русия.

Oще по темата
 

От Синята коалиция подкрепяме стратегическия курс на страната  за енергийна независимост, за енергийна сигурност, за диверсификация на доставките и ще подкрепим следващия министър, ако той реализира този курс, заяви Костов.

Обратно – ако видим, че има пълен отказ, ще считаме, че Борисов е използвал възможността да отстрани министъра, който твърдо стои на един правилен курс, за да вземе рязък политически завой по посока на обвързване с Русия, добави лидерът на ДСБ.

Той отбеляза, че до края на март предстои заседание на КСНС по темата за енергийната независимост и всичко ще стане ясно там.

Иван Костов коментира и оставката на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков. Според него е хубаво, че Драшков си отива, защото не трябва да има бивши служители на ДС в ръководството на ДАНС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

а

преди 12 години

Е,досега ругаеехме бившите министри,сега ще ругаем техните приемници!

72

АНОНИМЕН

преди 12 години

г-н костов винаги прави точни копентари.За съжаление нещата отиват къп 1997 г.

71

Анонимен

преди 12 години

" Геният Костов" "Титанът Костов" "Спасителят Костов" "Икономистът Костов"... айсиктир!!!!

fallback