Николай Коцев избра да напусне парламента. Снимка: ГЕРБ
fallback

Депутатът от ГЕРБ Николай Коцев, който в началото на седмицата обяви, че напуска парламента, обясни пред bTV, че последните три месеца бил много неактивен като законотворец, защото търсел себе си.

"Човек тежи на мястото си, когато му харесва това, което прави и аз наистина вярвам, че бих бил по-полезен на партията, а и на хората от моя край на място, а именно във Враца. Там оставам шеф на местните структури на ГЕРБ", обясни още бизнесменът и бивш кандидат-кмет на града.

Според него имало три вида депутати – истински законотворци, които имат правото да са в парламента, такива, които не могат нищо друго, не са се реализирали в живота и само лаят.

Третата група били тези, които държат на всяка цена да са депутати заради името и малките далаверки. Именно те създавали лошото име на хората в Народното събрание.

"Аз обаче не можах да намеря себе си в нито една от тези групи и затова си тръгнах от парламента", мотивира решението си Коцев.

Той отново потвърди, че премиерът Бойко Борисов е приел нормално решението му.

"Единственото нещо, заради което досега министър-председателят ми е дърпал ушите, е заплахата ми да разкрия телефона на финансовия министър Дянков. Така исках да го провокирам да направи нещо за Враца, където хората живеят най-тежко и бедно от цяла България.

Oще по темата

Борисов ме извика и ми каза, че в политиката трябва да се действа малко по-кротко, а не като в бизнеса – да искам всичко да става на момента. Каза, че е съгласен, че северозападният край е най-изостанал, но нещата не могат да се решат със щракване на пръсти и заплахи", разказа за "хокането" си от лидера на ГЕРБ Николай Коцев.

Той допълни, че не е получавал критики за загубата на местните избори във Враца. Коцев отрече спекулациите за съществуващи лобита в ГЕРБ.

"Аз не съм човек нито на Борисов, нито на Цветанов, а на ГЕРБ. Мога да кажа, че в партията всички бяхме избрани работещи хора, от народа - не сме потомствени политици, които ще се пенсионират в НС, като много от колегите в други политически сили", допълни напускащият парламента Коцев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 12 години

Заради този КоцКов загуби ГЕРБ изборите във Врачанска област! БОРИСОВ, ТРЯБВАШЕ МНОГО ОТДАВНА ДА ГО ИЗХВЪРЛИШ ТОЗИ ***!!!

29

Бо

преди 12 години

Браво! Добре! Одобрявам! Така е редно да се направи.

28

Анонимен

преди 12 години

БРАВО на този българин!Всички от народното събрание незабавно да го последват!!!!Даже решението е трябвало да го вземе доста по-рано.

fallback