Бойко Борисов и премиера на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Снимка: правителствена информационна служба
fallback

„Туризъм, услуги, инфраструктура и земеделие са областите, към които Катар проявява инвестиционен интерес“, каза премиерът на Катар шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани след срещата си с премиера Бойко Борисов.

Със срещата между двамата правителствени ръководители започна официалната визита на премиера Борисов в Доха.

Утре представителите на двете страни ще се срещнат, за да обсъдят тези въпроси, отбеляза шейх Хамад бен Джасем бен Джабер Ал Тани. Той благодари на премиера Борисов за отправената покана да посети България.

„Катар ще инвестира в България и ще започнем още тази година, с Божия помощ, да извършваме това“, каза министър-председателят на Катар, цитиран от БТА.

Страната ни е готова да инвестира в изграждането на магистрала „Черно море” от Варна до Бургас, за която не може да бъде осигурено европейско финансиране, защото не е международен коридор, предаде БТА.

Борисов благодари на своя домакин за решението на катарското правителството да инвестира в България.

Той е отбелязал, че са предложили на вниманието на своите домакини възможностите за инвестиции в летището на Балчик и в магистрала "Черно море" в отсечката Бургас-Варна.

Даден е срок между един и два месеца министрите да се занимават по темите.

"Надявам се в рамките на 3-4 месеца премиерът на Катар да посети България и да вземем окончателно решение по тези големи инфраструктурни обекти", каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

послушко

преди 12 години

Не се заблуждавайте!Никакъв бизнес,всичко е шменти-капели!Задачката е ясна:ИДВА атака на Сирия и после на Иран!Хилари не може да отиде-отива нашто момченце,то става!Ще изпълни задачката!Много слушка!

185

Анонимен

преди 12 години

ако арабите наемат филипинци може да направят максимум маркировката

184

дядо

преди 12 години

на народа не му е ясно че ония *** не идат за хубавоте идат да ти вземат нещо независимо колко малко ти е останалоте са на принципа че все ще изкарат нещо от тъпите българиамо можели да пукнат нека бре я колко работна ръка по света и гладнаще ги доведем на хубаво мястопък българите кучета ги ялипуснем ли и тия *** тука няма измъкванехората си гледат да им ехубаво на тяхкво им пука че някакви *** ги управляват алчни продажнициза продажниците ще има

fallback