Димитър Марков предпочете да напусне министерството. Снимка: МТСП
fallback

Началникът на кабинета на социалния министър Тотю Младенов – Димитър Марков, е освободен от поста, съобщиха от социалното министерство.

От ведомството уточняват, че освобождаването му е станало още на 7 март "по лична молба".

Справка на министерството обаче показва, че той не е върнал цялата сума от получени бонуси.

За периода 2009 - 2011 г. Димитър Марков е получил общо 15 275 лв., от  които е върнал 4 070 лв. - сумата за миналата година. Останалите 11 205 лв.(за 2009 г. и 2010 г.) не са върнати.

Всички останали членове от политическия кабинет на социалното министерство са върнали в срока, определен от премиера Бойко Борисов, допълнителните възнаграждения на обща стойност 31 693 лв.

Министър Тотю Младенов не е получавал допълнителни възнаграждения под никаква форма за този период, уточняват от социалното ведомство.

Заради невърнати бонуси вече беше уволнен началникът на кабинета на министъра на околната среда и водите Нона Караджова - Владимир Стратиев.

По време на скандала с бонусите Борисов заплаши с уволнение висшите държавни чиновници от политическите кабинети, които не върнат допълнително получените средства по време на управлението на ГЕРБ. 

Междувременно стана ясно, че над 1 600 000 лева са получили като ДМС служителите на Агенцията по вписванията през 2011 година.

Със заповед на предишния правосъден министър Маргарита Попова бившата началничка на агенцията Виолета Николова е взела пари само през октомври и ноември 2010 година и по три хиляди всеки месец от януари до август миналата година.

Без заповед Николова е взела 48 000 лева, отчете сегашният министър на правосъдието Диана Ковачева.

Заместничката й Галена Славова е получила 21 500 лв. ДМС със заповед на Попова и МП. Тя обаче е взела пари и без заповед на министъра.

Oще по темата
7 мар 2012 19:26
125

През 2011 година главният секретар е получил 14 612 лв, финансовият контрольор - 11 668 лева, директорите на дирекциите общо 109 377 лева, а регионалните директори - 66 150 лв., посочи Ковачева.

Заместник-министрите на правосъдието миналата година са получили общо 23 200 лева ДМС. Христо Ангелов е върнал бонуса си, въпреки че е от екипа на Маргарита Попова.

Бившият правосъден министър не е вземала допълнителни пари. Попова вече публично се обяви против решението на премиера за връщане на бонуси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

срам и грях

преди 12 години

Може ли да прочетем длъжностната характеристика на тоя *** и да видим какво толкова е работил над уговореното, та е заслужил луди пари за бонуси? Или му ги дават за да си затваря очите пред робския труд, който полагат децата ни при новите чорбаджии. Зер то министерството на Тотю трябва да проверява спазва ли се Кодекса на труда, ама Тотю си е затворил очите и си трае, хитреца. Не вземал бонуси, ама не е по-честен от другите. Не чухме за проверки за спазване на работно време, трудови договори

119

Пенчо Славейков

преди 12 години

Този взел 15 бона, онзи 75 бона за година дрямка в някое министерство. Затова ли ни юркаха и размахваха камшка над главите ни с викове:Икономии народе, инфлация има, криза е?! А те гушкали милиони левове грешни народни пари. Ама че алчни властимащи сме си избрали. Не сме народ, а ***. Ама то, ако е криза, както ни убеждават, трябва да действат по-строги закони и тия престъпници да са подсъдни до един. Всеки бонус над 1000 лв трябва да се разследва и да се върне там откъдето е откраднат

118

няма смисъл

преди 12 години

тези бонуси както ги наричат или допълнителни възнаграждения - няма значения какви са - това са наши пари , пари от народа откъде накъде си ги раздават. и не са малки суми. лакомници. я само да си представят да живеят на месец със 200 - 300 лв.но ситият не вярва на гладния.

fallback