Борисов се закани на министрите си. Снимка: архив, Булфото
fallback

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС - са ми пратили писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок", заповяда Борисов.

Oще по темата

"Повтарям - тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", отсече премиерът. 

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил.

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като "опашати лъжи" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

657

Анонимен

преди 12 години

Ha toisi mislishe naoda go haresva gn premier qvno ne 4etete komenterite po vash adres proetete gii poesle pravete kakvitoi da e iskazvaniq 4e naroda vi haresva zabelqzval sam daje i kletvi da otpravqt kam vas i tezi okolo vas ta i za druugi hora ta pro4etete komentarite

656

анонимен

преди 12 години

а сега да видим кой щте гласува за герб.бойко е е бивш комунист и агент на дъйржавна сигурност с псевдоним-БУДА.герб са корумпирани, а борисов е и мафиот от сик.вд продъйлжеуние на 3 години герб и борисов замразиха заплатите и пенсиите а те си взимат по 70000 лева бонуси всяка година.корупцията и мафията са в основаята на герб и борисов.народа е подложен на глад,мизерия и сигурна смърт от кабинета борисов.може би тези наводнения в село бисер,черно моире,бургас,варна,дунав са божия гняв и наказан

655

Анонимен

преди 12 години

Изпадам в ужас да ме управляват бедни хора и с недостатъчно заплащане. Значи и толкова работа ше свършат. Като искаш някой да работи добре - плати му добре. Даааа комунизма никога няма да си отиде от тая страна - на всеки по равно. Комунизма и уравниловката са се загнездили здраво в съзнанието на народа. Така само *** ще ви управляват а от друга страна умните ще ви крадат тайно. За това 1 милион българи сме емигранти в нормалния свят където плащат според работата.

fallback