Снимка: БТА
fallback

Поискал съм прошка от всички българи, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той обясни, че го е направил, тъй като днес е Сирни Заговезни и традицията е такава.

Борисов добави, че днес е поискал прошка и от всички свои политически опоненти.

Премиерът е на посещение в Тунис, където откри училище за политика в жилищна сграда към българското посолство. Заедно с придружаващите го министри и членове на българската делегация той се срещна с наши сънародници в посолството на България.

Основни проблеми пред българите в Тунис са пенсионното и здравното осигуряване, както и старата нормативна база, по която имат трудови договори. За тях е трудно да внасят осигуровки в България а и да получават пенсиите си в родината, ако решат да се върнат в България, каза Ели Соколова, която от 25 години работи в Тунис. По думите ѝ е необходимо двете страни да сключат спогодба, в която да изчистят тези въпроси.

Българските специалисти сега получават по-ниски заплати от своите колеги, местни жители. Български преподавател получава 900 тунизийски динара (около 450 евро), докато неговите колеги получават по 1500 тунизийски динара (около 750 евро). За това неравенство е виновна липсата на спогодба за висшето образование, посочиха участници в срещата.

Премиерът Борисов, министърът на образованието и науката Сергей Игнатов и Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма, обещаха да представят тези проблеми пред своите тунизийски колеги на утрешните срещи на делегацията. Тези въпроси ще бъдат обсъдени и в България от членовете на кабинета, каза Сергей Игнатов, защото те са същите и в други страни от региона.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

от 294

преди 12 години

Трябва само да се прочетат внимателно програмите им и как предлагат да се изпълнят?

251

Анонимен

преди 12 години

Чудех се за кой да гласувам? Всъщност не е да няма алтернатива. Всички кандидати на които не им се дава голяма трибуна са възможен избор. Защо? Ами защото със сигурност те не са спонсорирани от олигарски.

250

Анонимен

преди 12 години

Първанов трябва да поиска прошка ,че е бил агент!

fallback