Снимка: архив, БТА
fallback

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е получил близо 37 хиляди лева над заплатата си за 2010 година.

Това разкри днес в парламентът червеният депутат Антон Кутев, позовавайки се на данни от Сметната палата за допълнителни доходи на членове на Министерския съвет.

Скандалът с бонусите доби нови измерения, след като управителят на НЗОК Нели Нешева подаде оставка заради 12 хиляди лева бонус, а шефката на Агенцията по вписванията беше отстранена заради близо 70 хил. лева, получени през миналата година.

След като излезе информация, че седем зам.-министри от кабинета на Станишев също са получили общо 1.1 млн. лева бонуси, докато са били на власт, БСП изнесе днес нови данни за 2010 година. От нея става ясно, че
министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

Oще по темата
Най-много допълнителни доходи за 2010 г. е получил министърът на икономиката Трайчо Трайков с 36 960 лв. Георги Прегьов, бившият зам.-министър на регионалното развитие, е получил 36 635 лв., министърът на образованието Сергей Игнатов – с 29 206 лв., зам.-министърът на финансите Владислав Горанов – 18 480 лв., Иво Маринов, зам.-министър на икономиката – 28 511 лв., бившият зам.-министър на здравеопазването Гергана Павлова – 20 281 лв., зам.-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева – 18 480 лв.

„Факт е, че това са суми, получавани над заплатата, от трудови правоотношения, което означава, че не могат да бъдат суми, които са получени примерно от дивиденти или от нещо друго. Тези суми от дивиденти и участия в дружества са отделни от тази графа“, уточни Антон Кутев. 

Нямаме против пари да бъдат давани на администрацията за свършена работа, уточни Кутев. Според него
обаче тези суми са получили само политически лица - министри и заместник министри, и нито един човек от реалната администрация.

„Ясно е, че бонуси са раздавани преди това правителство. За нас е недопустимо в момента, в който обявяваш, че кризата ни е затиснала, замразяваш пенсии и заплати и държавата е поставена пред оживяването, тези суми са раздадени не на администрацията, а на политически лица – министри и зам.-министри”, каза Кутев.

Сумите за 2011г. също предстои да станат ясни към средата на април, заключи червеният депутат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

167

antonov

преди 12 години

yvajaemi gospoda i gospoji mesto da varnite parite na darjavata molqvi pomognete na malkiq antonio nikolaev antonov da zamine za moskva za presajdane na svolovi kletki nabiratelna smetka yni kredit bylbank pleven 7527 1045712518 gr. pleven

166

Анонимен

преди 12 години

За лекарства да ги дадете дано тези бонуси!!!!! Алчни ***!

165

Изчислител

преди 12 години

То и предишните са взимали бонуси но поне оставиха нещо в резерва. Сегашните взимат от вече свъшващия се резерв.

fallback