Лидерът на холандските националисти Хеерт Вилдерс. Снимка: Reuters
fallback

„Нямаме нищо против жителите на Централна и Източна Европа, но определени групи от тези страни създават проблеми в Холандия. Те извършват много престъпления, отнемат работни места на местните хора и използват социалната ни система. Все пак на сайта има възможност както да се оплачеш, така и да обявиш, че нямаш никакви неприятности с българите и румънците", заяви лидерът на Партията на свободата Хеерт Вилдерс в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по ТВ7.

Холандският политик е категоричен, че целта на сайта е резултатите от него да бъдат представени на холандското правителство. "Имаме сигнали за престъпления, за пиянство на публични места. Властите трябва да са наясно с всичко това и да вземат мерки", обясни Вилдерс.

Вилдерс смята, че пускането на сайта не представлява липса на толерантност. „Все пак защитаваме интересите на холандци, които гласуват за нас. Борим се за техните интереси. Нямаме никакво намерение да закриваме сайта“, каза политикът и добави, че партията му е категорично против оставането на България и Румъния в Европейския съюз. „Тяхното изхвърляне обаче не е възможно, тъй като ние нямаме мнозинство в парламента, а те вече са пълноправни членки на съюза“.

Според социолога Андрей Райчев обаче още по дефиниция сайтът е тенденциозен и манипулативен. По думите му новата националистическа вълна в Европа е обяснима с факта, че европейците за първи път не са в ситуация на превъзхождащото всички останали великодушно същество, което може да „извади някой ненужен гулден и да го даде на бедния негър“. Холандците вече са принудени да се конкурират с реални хора, които произвеждат по-бързо и за по-ниско заплащане, обясни още Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

276

Anonymous

преди 12 години

...иронията е в това, че държава в която вирее простотията,подражателствотото и национално безличие си го заслужава...

275

Анонимен

преди 12 години

дайте линк към тоя сайт

274

Данчо

преди 12 години

329 що се чудиш!....кОЙ са тези....ЕВРопЕЙСКА *** ***....

fallback