Снимка: архив, БТА
fallback

Дървесината ще се предлага по най-прозрачния начин. Това каза земеделският министър Мирослав Найденов, който присъства на първата сесия на Софийска стокова борса за продажбата на дървесина.

"Това, което говориха вчера, госпожа Корнелия Нинова най-вече, е поредният балон. Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно. Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм", категоричен беше министърът.

Очаква се сделките днес да са на стойност около 5 млн. лева.

Комисионната, която ще платим като държава в лицето на шестте държавни горски предприятия, е по 0,2 % или 10 000 лева, съобщи министърът.

Той допълни, че тези комисионни ще бъдат предоставени като дарение на бедстващите региони.

По думите на Мирослав Найденов е мит, че комисионната ще бъде около 2 млн. лева.

Oще по темата

"По времето на госпожа Нинова комисионните в сделките при горите бяха около 30%. И тя сега, смятайки, че около 5 милиона днес ще се завъртят тук, изчисли, че 30% са около 2 милиона, които тя спомена вчера. Много съжалявам, тези пари са раздавани по нейно време", разясни Найденов.

"Години наред мотото в горите беше "Гора голяма, заплата малка", тоест те са разчитали на допълнителни доходи, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 12 години

много точно казано е г-н министърпоздравявам ви за смелостта

20

Жорж

преди 12 години

Г-н министър, знаете ли какво ще стане: Най-много ще кярат тези, при които дърводобивниците са длъжни да предадат 50% от дървата за продажба на търг - те за няколко години ще станат милионелри, защото след 1,5 години вие вероятно ще си отидете, но вашите протежета тези, които приемат дървата, ще останат поне няколко години, след което това недомислие тихичко ще отпадне, а Вие може да се окажете подсъдим я пред СГС, я пред СНС. Тези, сечещи дървесина за продан, повечето от нея за огрев, ще вдигнат цената на дървата 2 пъти, защото тяхното не се губи. Ще го отнесат хората, които се отопляват с дърва. Повечето от гражданите, чиито градове са газоснабдени, ще преминат на отопление с газ , и ще останат селяните да псуват и да се ядосват на ГЕРБ. На следващите парламентарни избори те ще спомогнат и то много яко, да се отвее ГЕРБ, така че едно недомислие, породено от това,че ветеринарен лекар се пише за лесничей или за горски, създава стотици хиляди противници на управляващите. Дано реотаните на ББ загреят какво ще стане преди вашите албански реотани...

19

Анонимен

преди 12 години

Не е прав Найденов. Когато пирата Хенри Морган станал зам. губернатор на Ямайка изтребил пиратите в Карибско море

fallback