Европейският парламент. Снимка: архив, Reuters
fallback

Българските членове на Европейския парламент заявиха в своя обща позиция, че при предстоящите обсъждания в Европейския парламент на международното споразумение АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението във вида, в който е подписано.

България вчера спря ратификацията на спорното международно търговско споразумение ACTA.

Родните евродепутати изразяват също така възмущение по повод последните опити на холандската Партия на свободата за дискриминиране на европейски граждани и за противопоставяне между тях чрез поддържаната от нея интернет страница.

Oще по темата

Те се обявяват против всеки опит за насаждане на ксенофобия и липса на толерантност в рамките на Европейския съюз.
 
Ние не приемаме налагането на двойни стандарти и дискриминирането на български граждани и ще направим всичко, което е във възможностите ни на депутати в Европейския парламент, за да бъдат спазвани основните принципи и ценности на Европейския съюз, декларират евродепутатите ни.
 
Сайтът на Партията на свободата на Герт Вилдерс приканва холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Интернет потребителите могат да попълнят въпросник и да се оплачат от различни несгоди, причинени им от източноевропейци - шум, неправилно паркирани коли, пиянство, злоупотреби. "Имате проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили сте работата си заради поляк, българин или друг източноевропеец? Уведомете ни", приканва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 12 години

АСТА все още не е изцяло мъртва! Трябва да сме нащрек, защото ония не се толкова балами и няма така лесно да се откажат. Те искат да ни управляват с "желязна ръка" и без нашето знание, зад гърба ни да решават и правят каквото те кажат. Ще се опитат да го пробутат на ВСЯКА ЦЕНА, ще му сменят името, ще го префасонират, ще го напудрят, ще има совалки на Хиларито пак!!! и дърпане на ушите на бочето! Ако АСТА се приеме ще се нарушат основни свободи на човека - да не бъде следен, записван без да има причина и докладван от нет доставчика!!! Животът ще поскъпне от всякъде - лекарства, софтуер, техника, услуги, интернет също - или всичко. Ще се насажда страх в интернет потребителите, и под СТРАХА от затвор много неща ще бъдат премълчавани и изобщо няма да се казват! Избягват се конституциите на отделните страни, погазват се осн. човешки права. Това не напомня ли за ТОТАЛЕН КОНТРОЛ? Много хора мислят, че това ще е САМО за някакви си авторски права за музика и филми, и софтуер. Няма такова нещо - отнася се за ВСИЧКО! Човешкият живот СТАВА ТОГАВА СЪВСЕМ ДРУГ. Т.е. нещата отиват твърде, твърде надалеч. Някои искат да налагат тотален контрол и да диктуват нещата над човешкия род и това е Новия Св. Ред! Шепа милиардери, които за собствената си алчност са готови да затрият 13/14 от човечеството и си имат паметник за това Georgia Guidestones. НЕ ВИ СЕ ВЯРВА? Проверете в нета, докато все още не ви следят? После може да се окаже, че сте престъпник и сте готови за затвора, ако продължавате да се "дръвчите". Така властта във всяка една държава подписала АСТА придобива още по-големи права от сегашните, които има. Нима това не е видно? И кой ги дава? Народите? Тях никой не ги пита за нищо! Въпросът се решава от шепа задоволени мастити политици, готови на всичко. Това вече е повече от наглост и ако народите не се противят жална им майка после! Ще има лоши последствия. За това никакво отстъпление - АСТА не трябва изобщо да се подписва под каквато и да е форма! И това не трябва да го забравяме. Следващия път трябва да сме още повече и по категорични!

29

Анонимен

преди 12 години

Някой задава ли си въпроса кво шъ пра'им с авторските права за ползването на ази-букито на Кирил-а и брат му Методия?И кат са напъна интелектуално, май не бяха и нашенци! Тогаз кво шЪ рекнат ад'укатите за туй авторско право, нал и те ползуват същите "чертами и резами"? А за макетата, да не говорим. Шъ са пенят искат парса до припадък, макар словото да беше "Солунските двама братя":)

28

Фанфан

преди 12 години

Спираме да им купуваме лалетата, започваме наше производство и на митницата слагаме надпис "NO NORE TULIPS". Да, ама не !

fallback