Европейският парламент. Снимка: архив, Reuters

Българските членове на Европейския парламент заявиха в своя обща позиция, че при предстоящите обсъждания в Европейския парламент на международното споразумение АСТА те ще се противопоставят на приемането на споразумението във вида, в който е подписано.

България вчера спря ратификацията на спорното международно търговско споразумение ACTA.

Родните евродепутати изразяват също така възмущение по повод последните опити на холандската Партия на свободата за дискриминиране на европейски граждани и за противопоставяне между тях чрез поддържаната от нея интернет страница.

Още по темата

Те се обявяват против всеки опит за насаждане на ксенофобия и липса на толерантност в рамките на Европейския съюз.
 
Ние не приемаме налагането на двойни стандарти и дискриминирането на български граждани и ще направим всичко, което е във възможностите ни на депутати в Европейския парламент, за да бъдат спазвани основните принципи и ценности на Европейския съюз, декларират евродепутатите ни.
 
Сайтът на Партията на свободата на Герт Вилдерс приканва холандците да внасят оплаквания от граждани на страни от Централна и Източна Европа. Интернет потребителите могат да попълнят въпросник и да се оплачат от различни несгоди, причинени им от източноевропейци - шум, неправилно паркирани коли, пиянство, злоупотреби. "Имате проблеми с хора от Централна и Източна Европа? Загубили сте работата си заради поляк, българин или друг източноевропеец? Уведомете ни", приканва сайтът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase