Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов няма да бъде изслушан в парламента за скъсаната язовирна стена, последвалата трагедия в харманлийското село Бисер и предприетите от кабинета мерки. Депутатите отхвърлиха искането на „Атака“ Борисов да даде обяснения по случая пред Народното събрание.

„В България висят много въпроси по темата, но все са завоалирани“, аргументира по-рано предложението на националистите зам.-председателят на „Атака“ Павел Шопов. „Министър-председателят трябва да дойде тук – да бъде изслушан и да му бъдат зададени въпроси“, посочи той.

Предложението обаче не беше прието.  Депутатите отхвърлиха и искането на Коалиция за България за създаване на анкетна комисия за разследване на политическия натиск върху съдебната власт от Цветан Цветанов. От общо гласували 154 народни представители, „за” гласуваха 57 депутати, 76 бяха „против” и 21 се въздържаха.

„Има негативно отношение на министъра на вътрешните работи към съдебната система", заяви от парламентарната трибуна червеният депутат Ангел Найденов.  „Зад оказване на едно недопустимо въздействие върху съдиите и техните решения могат да се открият недопустими форми на отношението към една независима власт на страната. В България съдебната система е поставена под огромна опасност, има сериозно въздействие върху независимостта върху съдебната система”, категоричен бе Найденов.

Oще по темата
Христо Бисеров от ДПС го подкрепи, като заяви, че парламентът трябва да се отнася адекватно към проблема.

„Имаме много остър доклад от Европейския съюз заради поведението на министъра на вътрешните работи. Какво повече искаме като фактология – става дума за оценката от ЕС. Спорът е налице. Ако премиерът признава, че съществува проблем, парламентът трябва да се държи адекватно”, допълни Бисеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

rumen221

преди 12 години

БОКО, ТРАЙЧО,КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА, казва народа ниПЪРВО ВЪЗМЕЗДИЕТОИ ЗАТВОРА, ЗАЩОТО ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен МИНИСТЪР

34

Анонимен

преди 12 години

че кво ли да му слушат, той като цветарка обикаля медиите... не виждам кво повече може да каже, освен че с "риск за живота си" летял с кугър, който пък не ставал за минусови температури, а военния му министър пък каза че и това не било вярно...бе само си чешат езиците и се правят, че правят нещо... кво да му слушат глупостите

33

до 42

преди 12 години

Не може да има неравнопостаеност, кавото е за частните училища, такова за държавните!Ако някой връща пари от частните училища, да връщат и от държавните!Или да има конкурно начало и за частни и за държавни!

fallback