Трайчо Трайков Снимка: архив, БТА
fallback

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков започна проверката на каскада "Въча" от язовир "Кричим". Заедно с него са началникът на НЕК Михаил Андонов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров. На място те се запознаха със съоръжението, което контролира и изпуска водите на язовир "Кричим". 

Стана ясно, че в рамките на 500 метра след язовирната стена коритото на река Въча е почистено, но надолу по поречието и в рамките на град Кричим, то е обрасло с дървета и храсти. 
 
Министър Трайков подчерта, че трябва и вече има водени разговори с Министерството на земеделието и храните служители на горското стопанство да организират изсичането на тази растителност. В понеделник ще влязат първо служители, които ще маркират дърветата, а вторник ще започне масовото изсичане. 
 
27 от големите язовири, които се управляват от "Язовири и каскади", и в тях се съдържа 55 процента от контролирания обем на водата у нас, се наблюдават изключително прецизно, коментира Трайчо Трайков.
 
Прави се воден баланс на всеки час, обясни той. Министърът добави, че вчера на някои места на тези язовири все още е имало преливане, но добави, че това е контролирано и не е проблемно. 
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ици

преди 12 години

пишете и за язовир "Искър"

28

Анонимен

преди 12 години

КАКВО МУ ПРОВЕРЯВАТЕ НА ЯЗОВИРА? КОЛКО ВОДАЛИ ИМА? СТЕНИТЕ НА ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЕДАТ ЗА ПУКНАТИНИ. НА ВСЕКИ 10 ГОДИНИ СЕ ПРАВИ ОСНОВЕН РЕМОНТ НА СТЕНИТЕ БЕ ТРАЙЧО.ТАКА БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ ТОТАЛИТАРИЗЪМ БЕ ТРАЙЧО. СЪС ГЛЕДАНЕ РАБОТА НЕ СЕ ВЪРШИ БЕ ТРАЙЧО. ВИДЯХТЕ СЪС ГЛЕДАНЕ КАКВО СТАНА СЪС ЯЗОВИРА НА СЕЛО БИСЕР. ИЗБИСТРИХТЕ СЕЛОТО МНОГО ЯКО. ИЗКЪПАХТЕ ГО ЧАК ЛЪСНА ОТ ЧИСТОТА. АКО РАБОТА СЕ ВЪРШЕШЕ СЪС ГЛЕДАНЕ ЦЕНА НЯМАШЕ ДА ИМАТЕ.

27

Пешо

преди 12 години

Че ватмана какво разбира от язовири?

fallback