Снимка: архив, БТА

Начинът, по който реагира правителството след бедствието в село Бисер, имаше твърде много самореклама. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред TV7.

Според него трябва да се помисли как най-добре да се помогне на тези хора, които загубиха домовете си, и помощите да бъдат справедливо разпределени.

"Не само справедливо да бъде разпределена, а трябва да бъде фокусирана точно върху нуждите на хората, за да могат наистина да бъдат подпомогнати. Това е, а иначе съпричастността е добро нещо. Въпреки, че твърде много самореклама имаше", коментира той действията на управляващите. 

Костов беше категоричен, че ДСБ не може да подпомогне пострадалите от партийните субсидии, тъй като това било противозаконно.

Още по темата

"Ние не можем да подпомогнем, защото това противоречи на закона. Член 29 изрично казва, че с чужда пита помен не може да се прави. Това са пари на българския данъкоплатец и те не могат да отиват за такива неща", подчерта Командира.

ГЕРБ вече обяви, че ще отдели 1 млн. лева от държавната субсидия за да подпомогне бедстващите от наводненията.

Костов уточни, че ще се опитат да съберат средства от техни членове и симпатизанти. Демократи за силна България ще направи акция в своите клубове, след което ще влязат в контакт с Българския червен кръст, които според Костов най-добре знаят, какви са конкретните нужди на хората.

Лидерът на ДСБ подчерта, че проблемът с водоемите през последните 10-12 години с последователни усилия е трябвало да бъде решен окончателно, но това все още не се случва.

Относно случая "Мирослава" Иван Костов заяви, че тъмносините ще направят алтернативна комисия в парламента, която да разследва случая. 

"Решението, че полицаите са невинни за самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо е прибързано. Ние сме задали 10 въпроса, които ни подсказаха хората. Най-същественият въпрос е дали убийството на Мирослава и на Стоев не са свързани с отстраняване на свидетели, които знаят нещо за престъпния бизнес в града", мотивира се Костов.

По думите му, ако това е вярно е много страшно. Бащата на Стойчо Стоев бил казал, че самоубилият се Чочо знае нещо, твърди Костов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase