Снимка: Reuters
fallback

Българските евродепутати от ГЕРБ и от БСП ще гласуват против ратификацията на Търговско споразумение за борба с фалшифицирането (АСТА), съобщиха от двете партийни централи.

Ратификацията в Европейския парламент е предвидена за юни.

Твърдата позиция на евродепутатите от ГЕРБ е за отстояване на свободното ползване на глобалната мрежа. 

Докато не се изчистят съмненията, че в желанието си да защитим правата върху интелектуалната собственост, жертваме правата и интересите на потребителите на интернет, не може да става дума за ратификация на АСТА в сегашния й вид. 

Споразумението е неясно в тази си част и Европейската комисия не успя да убеди европейската общественост в ползите от АСТА, посочват евродепутатите от ГЕРБ.

Те отбелязват, че са първите заявили своята позиция, че няма да подкрепят ратификацията на АСТА във вида, в който споразумението е подписано от Европейската комисия.

От Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент също заявяват, че няма да подкрепят споразумението и ще отстояват политическите и гражданските свободи на интернет потребителите.

Българските евродепутати социалисти са за спазване на закона, включително и за защитата на авторските права, но смятат, че споразумението не бива да бъде прието, тъй като текстовете, свързани с ролята на интернет доставчиците са твърде неясни и оставят въпросителни относно прилагането на разпоредбите. 

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент ще огласи официалната си позиция по АСТА по време на пленарната сесия в Страсбург следващата седмица, посочват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 12 години

Интернета е като трън в петата на всички управляващи по света,бързата информация и бързото организиране на протести и митинги,стачки,дори революции не им се нрави и рано или късно,по един или друг повот ще постигнат своето да имат тотален контрол,освен...........освон ако не им позволим!!!

22

26 до 27

преди 12 години

Благодаря.

21

рутракер.орг

преди 12 години

Имаше ДДос атака на сървъра вчера :Друзья! С 6 февраля 2012 года примерно с 10 часов вечера форум находится под серьзной DDoS-атакой!В связи с этим, как вы заметили, он не открывается, или открывается не всегда и с ошибками.

fallback