Ангел Найденов Снимка: БСП

Рано е още да се говори за лидерска битка в БСП, защото сме в началото на отчетно-изборната кампания. Това каза на пресконференция в Перник заместник-председателят на  парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов.

Той определи като силно позитивен факт връщането на Георги Първанов в БСП.

Няма друга партия, която в момента да разполага с такива фигури, каквито са Първанов и Станишев – единият бивш президент с два успешни мандата, а другият с най-високото европейско признание в рамките на социалистическото семейство, смята Найденов.

Това е потенциал, който БСП трябва да цени и се възползва от него, смята червеният депутат. В БСП няма лидерска криза, отсече той. 

Според него в момента фокусът на вниманието е съсредоточен върху заявките на Първанов или на Станишев за намеренията им да се кандидатират за лидерския пост в БСП.

Още по темата
По думите на Найденов драма ще има, ако в кампанията отчетно-изборните организации са принудени да превръщат избора си в разделителна линия помежду си.

Силно се надявам, че и Георги Първанов, и Сергей Станишев добре го разбират и ще положат всички усилия да не го допуснат, посочи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase