Снимка: БТА
fallback

"Всеки гражданин на България има право да изрази мнението си".

Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира нападките към поведението на депутатите му по време на речта на новоизбрания президент Росен Плевнелиев пред парламента.

Днес ПГ-то на националистите издигна плакати с надписи "Плевнелиев - "избран" с измама!".

Oще по темата

Сидеров обяви, че подобен протест е практика в цяла Европа и често се прилага в Европарламента.

По думите му "Атака" остава единствената партия, която казва истината. "Аз не мога да си замълча и в момента, в който г-н Плевнелиев излиза и обещава светло бъдеще и цялата захаросана картина, да си замълча и да не кажа, че той е избран с измама", аргументира се Сидеров.

Той обясни, че е силно загрижен за демокрацията в България, която по неговите думи "отива на кино".

Според него няма нужда от предсрочни парламентарни избори, защото ГЕРБ ще "начертае процентите, ще си купи хората и ще сложи МВР да контролира всичко".

Волен Сидеров отрече слуховете, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов събота и неделя.

Лидерът на "Атака" бе категоричен, че няма никакво намерение да подава оставка като председател на партията.

"В добро здраве съм. Ако чуете, че съм се самоубил, значи не е вярно, някой ме е убил. Ако чуете, че съм катастрофирал, също се замислете. Това е единственият начин да бъда отстранен", обясни той.

Сидеров допълни убедено, че "Атака 2" няма да има.

"Атака" е една. Тя е създадена от мен, тя е измислена от мен", каза той по повод слуховете, че отцепилите се от групата му депутати ще направят своя националистическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

Възмутен

преди 12 години

Всичик тия неща са верни, но пробелмът е че ги казва сидеров, а той не е алтернатива.

154

Мина

преди 12 години

Сидеров е прав, но защо ли народа не го разбира. За съжеление демокрацията в България от давна е на кино. В България няма демокрация а борба за капитал, всеки който дойде на власт гледа капитала и това се казва капитализъм. Бедния става все по-беден, а богатия все по-богат. През дългото време на прехода се родиха капиталисти, мафиоти, убийци и какво ли не и всички се борят за парата. Навъдиха се лъжливи политици, които лесно мамят простия народ, ето стигнахме до там че избрахме *** пожарникар.

153

БоСимеонов

преди 12 години

Аз лично харесах комедията вчера. Много се смях на речта на Плевнелиев. Отдавна не бях слушал толкова дълъг виц. Който му е писал речта си е объркал професията. Препоръчвам на "Комиците" да издирят кой е този човек и да му направят атрактивна оферта за работа.

fallback