Снимка: Булфото
fallback

Новоизбраните президент и вицепрезидент на страната Росен Плевнелиев и Маргарита Попова положиха клетва в Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева прочете клетвата, която двамата повториха след нея.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се", изрекоха двамата.

Oще по темата

След това Росен Плевнелиев и Маргарита Попова подписаха клетвения лист и изслушаха прави химните на България и на ЕС.

На тържествената церемония в НС са третият президент на Републиката Георги Първанов, предшествениците му Петър Стоянов и Желю Желев, премиерът Бойко Борисов, министрите от кабинета, Конституционният съд, патриарх Максим, дипломати и депутати.

Официално мандатът на двамата започва да тече от 22 януари, когато Плевнелиев и Попова ще поемат Дондуков 2 от ръцете на Първанов – Марин.

Преди да започне речта на новоизбрания президент, която тече в момента, депутатите от "Атака" начело с лидера си Волен Сидеров издигнаха плакати с надписи "Плевнелиев - "избран" с измама!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

еВа

преди 11 години

Фандъкова-КГБ,БКП,ДС, Кристалина-Сталинка и пр.Защо биографиите на власт имащите са след 10 ноември.Но когато се "докопам" до информация за хората на Б.Б. БКП е задължителният елемент от живота им!Знае се,че премиерът ни е от" клана на Т.Живков " знае ли някой Маргарита Попова какво е работила преди 10 ноември?И някаква информация за родителите и?Аз ударих на камък!Даже за родния и град ни лъжат-София или ВелинградОбидно ми е да ни правят на ***.Логично е и тя да е от "техните".

169

ахилесовата пета

преди 12 години

Интригата е най- силното оръжие..Не им се давайте !!!!Довършете започнатото от Александър Батенберг!!!

168

до 75

преди 12 години

Ами ако е така , както го казваш, то излиза, че некомунистите сте един -двама, а всичко останало е от комунист нагоре. Б*х ти логиката.

fallback