Снимка: БСП

Държавата да поеме разходите по монтирането на нивомери на малките бензиностанции с оборот до 60 тона.

Това предложи депутатът от “Коалиция за България“ и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев на пресконференция днес.

Той допълни, че в противен случай дребните бизнесмени ще фалират, а в общините, в които няма бензиностанции от големите вериги, ще настъпи криза със снабдяването с горива.

Кутев каза още, че БСП подкрепя протестите срещу добива на шистов газ и подготвя законопроект за забраната му.

Депутатът заяви, че БСП трябва да стане по-радикално лява. Според него търсенията на хората са малко вляво от политиката на червените в момента.

“На БСП ще й се наложи промяна. Не много голяма, но достатъчно ясна“, каза народният представител от “Коалиция за България“.

Той категорично отхвърли възможността за комунизация на левицата. Кутев допълни, че партията ще направи всичко възможно, за да демонстрира, че има ясна алтернатива на управлението на ГЕРБ.

Кутев припомни, че през миналата година БСП е разработвала програми за управление, които до един месец ще бъдат обобщени в общ управленски проект.

Според него предсрочните избори не са изключени, ако се засили общественият натиск заради обедняването на хората, ниската степен на социална защита, свиването на икономиката и увеличаването на безработицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase