Снимка: Архив Булфото

Лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев реши също да се включи в скандалната размяна на реплики по темата за ордена "Стара планина", който бе връчен на вицепрезидента на България Ангел Марин.

През тези девет години Ангел Марин е помилвал 431 лица като голяма част от тях са откровени престъпници и закоравели бандити, заяви Янев пред "Фокус”.

По негови данни са помилвани затворници с много тежки наказания, като от тях 192 били с присъди от 10 до 19 години, а няколко и с под над 20 години.

„Важно е да се подчертае, че 209 са извършили престъпления против личността, към които спадат убийство, тежки побоища, отвличане, склоняване към проституция, трафик на хора, грабежи, измами и т.н.”, заяви той.

Той определи награждаването на Ангел Марин за по-скандално, отколкото това на Ахмед Доган.

„От пръв поглед се вижда и не е нужно човек да има бинокъл, за да види какво е правил Ангел Марин през тези два мандата – помилвал е по поръчка на Първанов тези бандити и престъпници, които са близко до бизнес кръговете, с които е работил Първанов", заяви още Янев.

Лидерът на РЗС е категоричен, че още следващата седмица неговата партия ще предприеме нужните парламентарни действия за да излезе истината наяве.

Според Янев е редно да се инициира създаването на специална парламентарна анкетна комисия, която да изиска всички документи относно помилванията и те да бъдат огласени.

Тогава щяло да стане ясно, че Ангел Марин бил вицепрезидент на престъпниците в България.

Партийният лидер определи връщането на ордена от страна на Марин като комично.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase