Снимка: архив, Булфото
fallback

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ обсъди при премиера Бойко Борисов дали да бъде ли освободен от поста председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов. Решенията обаче ще станат ясни утре на пресконференция от 8 часа сутринта в централата на партията, съобщиха от ГЕРБ.

За смяната на Иванов се заговори упорито през последния месец в медиите. Офертите по проекта на Столична община за административното обслужване по електронен път породиха съмнения около дейността на председателя на СОС, че е лобирал за определена фирма.

Премиерът Бойко Борисов също заяви, че има забележки към работата на Иванов, които щял да сподели пред ръководството на ГЕРБ.

Oще по темата

Самият Андрей Иванов обяви, че ще подаде оставка, ако Борисов му я поиска. Скандалите около шефа на СОС тръгнаха още в  края на 2010 г., когато лидерът на РЗС  Яне Янев го обвини в неправомерно придобиване на около 60 имота.

Тогава Иванов отхвърли обвиненията и обясни, че зад купуването им стоят 120 години трудов стаж – неговия, на родителите му и на съпругата му.

Националната агенция за приходите направи проверка, която обаче не установи нарушения. Андрей Иванов е председател и на столичната организация на ГЕРБ. По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че няма намерение да заема този пост, ако Иванов бъде отстранен и от него.

За наследник на сегашния шеф на СОС се спряга името на сегашния заместник-председател на столичния парламент Николай Стойнев, който се смята за близък до Йорданка Фандъкова.

Андрей Иванов е председател на СОС от 2007 г., като беше преизбран след изборите през октомври миналата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 12 години

Андрей Иванов си остава сивия кардинал в общината!И ще прави каквото си иска, защото е шеф на софийския ГЕРБ.

61

71

преди 12 години

и народа има вина, че волски изтърпява всичко това

60

тервел

преди 12 години

в едно общество в което интелигенцията се назначава и уволнява като шофиор на тир нищо хубаво няма и неможе да се случи .затова именно ще получаваме това я герб я бсп я кой знае какво още виновни са псевдоинтелигентите и всички имащи достъп до обществени прояви не народа и така ще бъде докато изкуството се субсидира от държавата т.е. затваряйки устите на тези които трябва да са будната съвест на нацията.е по самолетите тук нищо няма

fallback