Снимка: Булфото
fallback

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов и министърът на земеделието Мирослав Найденов са отговаряли на най-много депутатски въпроси и питания през 2011 година, показва справка за парламентарния контрол на 41-то Народно събрание.

Константинов се е изказвал от трибуната на парламента в отговор на 112 въпроса и 9 питания, а Найденов - на  97 въпроса и 22 питания.

Министър-председателят Бойко Борисов е отговорил тази година на 25 въпроса и 17 питания, а вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков – съответно на 83 въпроса и 12 питания и на 78 въпроса и 9 питания.

Най-малко внимание от страна на депутатите е получил министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който е отговорил на едва 8 въпроса.

Според статистиката през 2011 г. министрите са отговаряли на депутатски въпроси и питания в продължение на 153 часа и 43 минути.

Депутатите на "Коалиция за България“ са били най-активни в задаването на въпроси. Хората на Сергей Станишев са отправили общо 526 въпроса и 125 питания.

От парламентарната група на ГЕРБ са отправили 66 въпроса и 8 питания, от ДПС – 44 въпроса и 5 питания.

От ПГ на АТАКА са задали 115 въпроса и 14 питания, от ПГ „Синята коалиция”  - 189 въпроса и 11 питания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 12 години

Да,затова са го кръстили Киряк Стефчо.Логично,той работи против здравеопазването.Ето,сега иска да затрие и спешната помощ,като върне ЦСМП-тата към болниците.За едната партиина далавера ще оставят хората по улиците да умират.Затова Боко казва,че е отличник.Отличници са в геноцида ГЕРБ.Ако парите за асфалт бяха използвани за създаване на някакви предприятия щеше да има постоянна заетост,а не за по месец доде мине валяка и после нищо!

5

Йоцо

преди 12 години

Мнгого далавера има в този бизнес, Боже ...

4

bg

преди 12 години

XA OSTAVETE GO 4OVEKA DA SI PO4INE S VREME,,,,,,,,/.... AMANN

fallback