Снимка: БТА
fallback

"Атака" започва постоянен протест пред Министерския съвет заради орязаната си субсидия.

Според лидера Волен Сидеров премиерът Бойко Борисов е откраднал парите на партията му, за да го унищожи.

Сидеров обяви, че е готов да сезира омбудсмана и ВАС за незаконно присвояване на средства от страна на ГЕРБ.

Бившият кандидат-президент за пореден път повтори обвиненията си, че управлаващите са "напазарували" половината му депутати.

За този мандат на парламента общо 11 депутати от "Атака" изоставиха Волен Сидеров и в момента групата му в парламента виси на косъм. Според лидера на националистите това е лишило партията от 238 000 лева от депутатски субсидии или по 17 000 лева за народен представител.

Сидеров твърди, че "милиционерският щаб на Цветанов работи по въпроса да се разпадне групата на "Атака" и да се създаде група менте".

"Тяхната цел е да създадат псевдопатриотична националистическа формация, която обаче да не е начело с Волен Сидеров, защото няма как да го управляват", убеден е националистът.

На пресконференцията днес стана ясно, че партийният вестник "Атака" ще спре да излиза заради орязването на субсидията.

Телевизията му "Алфа" засега ще продължи излъчването си, но по думите на Сидеров може да се наложи оптимизиране на разходите.

Лидерът на партията не даде отговор на въпроса на доведения си син Димитър Стоянов как през 2005 година вестникът е излизал, въпреки че "Атака" не е получавала субсидия.

След края на брифинга около 50 привърженици на „Атака” начело с Волен Сидеров  се отправиха на протест пред Министерския съвет. 

Издигнати са плакати с надписи: „Бойко Борисов – обикновен крадец”; „Бойко, до парите на „Атака” ли опря?”.

Сидеров призова премиера да върне откраднатите пари на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 12 години

лъснаха им голите ***...пари, пари, пари, пари!

115

Феликс Ед.

преди 12 години

Към АТАКА да се изградят крила със функции:а/ трибунал/като този в ХАГА/ за уреждане на сметки с депутати-ренегати и предатели на българщината по чл.4 от Програмата на БЦРК на Софроний Врачански;б/ финансов комитет за набиране на средства за партийните инициативи вкл. ТВ Алфа и в-к АТАКА и за разширяване на социалната политика на партията;в/ охранителни отряди за опазване здравето и имуществото на българите в населените места. Всички органи работят доброволно и в името на народа български!

114

До 107

преди 12 години

Правилно Волен си иска парите.Те може да не са на баща му,но са на тези,които са гласували за Атака,а сега нямат представител в парламента.Така,че *** са някъде между 106 и 108.

fallback