Сергей Станишев Снимка: архив, БТА
fallback

Разговорите за вот на недоверие към правителството със сигурност ще започнат през новия политически сезон, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Този парламент и това мнозинство не може да излъчи никакво друго правителство, освен ръководено от Бойко Борисов. Те имат един началник и той може да бъде само един. Само нов парламент може да промени политическото статукво", убеден е соцлидерът.

Той обясни, че левицата винаги е готова, когато има конкретен повод, да подкрепи вот на недоверие към кабинета.

БСП няма намерение да прави политически сделки и пазарлъци за участие във властта.

"Ще поставяме ясни изисквания за възстановяване на социалния баланс и за мерки за икономическо развитие и заетост", увери Станишев.

Според него не трябва да се допуска Европа на две скорости. "Смятам за погрешно това, което виждаме в Европа, където доминират в момента десни правителства - свеждане на рецептата за лекуване на кризата само до фискална политика, бюджетни баланси и финансова дисциплина", отбеляза Станишев.

Това е важно, но без политика за инвестиции, растеж и работни места не се решава никакъв проблем нито на еврото, нито на ЕС и това няма да позволи излизане от кризата, смята соцлидерът.

Той припомни, че от 2008г. до сега преките чуждестранни инвестиции са намалели 10 пъти.

Oще по темата

Червеният депутат Румен Овчаров посочи, че е важно не само публичното обсъждане, но и формирането на национална позиция на България за европейския фискален пакт - за какво се бори нашата страна.

"Защо страни, които са значително по-евроскептични от  България като Чехия и Дания, ще участват и финансово в този  пакт, а България няма да участва, кои аргументи стоят зад  позицията, изразена от министър Дянков", попита Овчаров.

Каква е логиката България да държи 90% от валутния си резерв в банки на европейски държави, а да не иска да даде поне част от този резерв, за да спаси финансово същите тези държави и банки, попита още той.

"Дянков ходи, кима, връща се и после разказва някакви врели-некипели – днес нямало да има евро, утре щяло да го има, на другия ден ние ще участваме, на третия ден няма да участваме. Така не се прави национална политика и то в една тежка кризисна ситуация", отсече Овчаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

до 188

преди 12 години

А без Яне или Волен няма да е стабилна влъсттъ :-) недейте така (без значение коя е власттъ). Що пара е похарчена за тая високоблагородна цел.

185

Анонимен

преди 12 години

Гледам че упорито се налага подмяната на истината - не са виновни сегашните политици със сегашното им битие, а комунистическото им минало. Вие им вижте ултра пещерно дясното сегашно битие. Какво комунистическо има в него. Даже Обама би се изчервил от срам ако трябва да приема плосък данък. България е Ботсвана на Европейския съюз. С данъчни закони за третия свят ще сме си в третия свят. А вие си пишете платените простотии, щом хората са *** да ви вярват, явно номерът минава.

184

Анонимен

преди 12 години

А моята мечта е да ви забранят със закон. За да може най-накрая в България да възникнат истински леви партии на които да им пука за хората. А не вие да сте окупирали лявото пространство и да приемате плоски данъци, че даже ГЕРБ и Костов да изглеждат по-ляви от вас.

fallback