Менда Стоянова. Снимка: Булфото
fallback

Корпоративна търговска банка, в която са парите на голяма част от държавните дружества, е предложила най-добрите условия при конкурсите за избор на банка, обясни пред БНР шефката на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

По думите й упреците, че собственикът на банката Цветан Василев така е забогатял "незаконно или необяснимо", трябва да бъдат проверени, но от други институции.

Oще по темата

"Държавата, като държава, не държи парите си в Корпоративна, или в която и да било друга банка. Всъщност, това са парите на фирми, в които държавата има участия. Ние поискахме проверка и трябва да ви кажа, че наистина по критериите, по които се избират тези банки от всяка една държавна институция, тази банка е дала най-добрите условия. Ние не можем да извадим пред медиите копия на документите и офертите. Дали е незаконно или необяснимо, има си закони, с които тези термини се доказват или не, има си институции", поясни тя.

Стоянова смята още, че сега е времето да се подновят консултациите в парламента за промени в Конституцията по отношение на фискалната стабилност.

"Ние сме отворени за допълване на предложените от ГЕРБ промени", категорична бе тя.

По повод изтичащият 10-дневен срок, в който 26-те държави, заявили участие в новия фисаклен пакт за еврозоната, председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси коментира, че тази договореност в Съвета на Европа все още няма конкретна политическа рамка и своите измерения.

Менда Стоянова отхвърли обвиненията на опозицията за Бюджет 2012, че е направен на базата на оптимистични прогнози. По думите й, това е един доста консервативен бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Sladka

преди 12 години

Менто, Менто, нещо за Цар Киро да си спомняш?

101

PHANTOM MENACE

преди 12 години

все едно някой ти повярва...и на теб и на другите като теб

100

rumen221

преди 12 години

МЕНДО,ХАЙДЕ ДА ПОГОВОРИМ ЗА ТВОЯТА ПРЯКЯ РАБОТА- Европа препоръча ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ С 12 ГОДИНИ ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА, която в България е 72 години!!!- Качването на възрастта за пенсиониране при днешната продължителност на живота и състоянието на здравеопазването не е реформа, е ГЕНОЦИД УПРАЖНЯВАН, ЧРЕЗ ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ!!!- ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ ФАЛИРАХА, окрадоха ги!!! Трябва НЕЗАБАВНО ДА СПРЕ по-нататъшния грабеж на парите ни за пенсии и да се премине към ИЗЦЯЛО СОЛИДАРНА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, но не като сегашната, защото, всеки закон трябва да има УПОРА В КОНСТИТУЦИЯТА: ДЪРЖАВАТА, ТОВА НЕ СА САМО РАБОТЕЩИТЕ!!!1. В Конституцията няма разпоредба регламентираща пенсии за стаж и възраст, затова работещите гражданите сме се обединили за защита на своите интереси (съгласно Чл.12 от К-ята) в чиста Солидарна пенсионна система, подпомагана от Общата капиталова система Сребърен фонд- ТОВА Е ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ ДНЕС, ЗА РАБОТИЛИТЕ ВЧЕРА!2. Държавата ТРЯБВА незабавно да си поеме задълженията по Чл.51 от К-ята и спре да плаща от парите за пенсиите за стаж и възраст социалните помощи, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА СТАЖ И ВЪЗРАСТ, Йезуитски наречени:- Вдовишките социални добавки, Добавки за възраст, Социални пенсии, Президентски пенсии и други подобни плащания- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е СОЦИАЛНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА!!3. Здравното взаимно осигуряване за инвалидност, наречено ЗЛОУМИШЛЕНО - Инвалидни пенсии, съгласно Чл.52 от К-ята, ТРЯБВА да се плаща от Здравните осигуровки- ТОВА ПО КОНСТИТУЦИЯ Е ЗДРАВНО ВЗАИМНО ОСИГУРЯВАНЕ, подпомагано от Държавата!!!4. Максималния размер на СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ, задължително ТРЯБВА да е под размера на минималната пенсия от 136лв, КОЯТО Е ДОХОД ЗА ЧЕСТЕН ТРУД, ПРЕЗ ЦЯЛ ЖИВОТ- ТОВА Е СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ5. Съгласно Чл.60 от К-ята, РАЗЛИЧНОТО ДАНЪЧНО ОБЛАГАНЕ, И ТАВАНИТЕ за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ (сега ДАНЪК ДИВИДЕНТ е само 5%, а искат да го намалят на 1%...!)!!!- ЕТО ТОВА Е РАЗЛИКАТА, МЕЖДУ ДЯНКОВИТЕ СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИ ДИВАЩИНИ И МОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА РЕФОРМИ???- БОКО, ЩОМ НЕ ИСКАШ С ТЕБ ЩЕ ГИ НАПРАВИМ И БЕЗ ТЕБ!!!

fallback