Снимка: БТА

Очаквам парламентът да отхвърли ветото на президента за пенсионната реформа, защото иначе обричаме пенсионната система на фалит, коментира в Ботевград премиерът Бойко Борисов.

"Пенсионната реформа, която правим е единствено правилното решение, което се прави в цяла Европа. Много от страните в Европа вземат тази мярка, едва когато дефицитите им са толкова големи, че се наредят за финансови помощи, затова смятам, че президентът не е прав", обоснова се министър-председателят.

Още по темата

По думите му реформата трябва да започне сега, за да може след 4 или пет години да даде нужния резултат.

"Президентът Първанов не само че не трябваше да налага вето, но трябваше и да ни похвали за реформата. Но нали разбирате, на чужд гръб всеки може да се упражнява в момента", отсече Борисов.

"Пактът за финансова стабилност в ЕС се прави точно срещу такива хора като президента Георги Първанов, които са популисти, искат да се вдигне дефицитът и лъжат хората, че ще настане светлото комунистическо бъдеще", каза  той.

Министър-председателят и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откриха днес реновираната детска градина "Звънче" в Ботевград. Общата стойност на проекта е 4 566 706 лв.

"По проекти за развитието на Ботевград даваме в тази криза общо 8,5 млн. лева", похвали се на изпроводяк Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase