Сергей Станишев Снимка: архив, Булфото
fallback

Това не е пенсионна реформа, а кърпеж, но по същество шоково се отразява върху живота на българските граждани, защото не могат да си планират живота. Това каза пред БНР лидерът на БСП Сергей Станишев.

Има основания за вето на президента, има основание и за Конституционен съд, ако бъде преодоляно ветото, допълни Станишев.

Според Алиосман Имамов от ДПС решението на ГЕРБ за увеличаване на пенсионната възраст е политическа грешка и затова президентското вето има основание.

Oще по темата

Това предложение е явна политическа грешка, защото то променя ситуация, която е уточнена на тристранния съвет. Това, което наложи ГЕРБ през последните седмици, е корекция на графика от тристранката и изместване на повишаването на възрастта като един от основните елементи на пенсионната система с 10 години, обясни Имамов.

Днес президентът Георги Първанов очаквано наложи вето на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване и го върна за ново обсъждане в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

belalov

преди 12 години

Щото Борисов, както и Стоичков, са доктори на филологичните науки! Говорят все умни и разбираеми неща и лъжат най-много веднъж в едно изречение!

194

Анонимен

преди 12 години

Уф, тоя СерГей говори, говори и нищо не казва. Баламурник. Чуди се кво да каже и накрая с много думи казва НИЩО. Много е ***.

193

.

преди 12 години

На пазара на трудамисля как да се вредя,Дянков нежно ми шепти:Ще работиш без пари.Работа, че две и три,тъй ще си намериш ти.Няма да се пенсионираш,ще работиш без да спираш.С много труд за без пари,конкурентен ти ще си.За почивка не мисли,работи и работи.Само с работа безкрайще фалираме Китай.Ако вземеш, че умреш,ще отидеш то се знайвъв финансовия рай.Ех, че радост ме обзе,ясно като две и две,там във райските вселенияняма ник`ви задължения.Тока, парното, водатаще оставя на земята.За..какво са ти пари?Бачкай, бачкай и ***.

fallback