Снимка: Impact Press Group

За пореден път СДС призова за оставката на земеделския министър.

Днес обаче сините настояха Мирослав Найденов да вземе "джентълменското решение да си подаде оставката".

Според заместник-председателя на СДС Румен Христов такова негово решение ще доведе до сваляне на напрежението към кабинета и към министър-председателя.

"Никой не печели от това, че земеделските производители са в София с техните машини", каза Христов.

Той добави, че предлагат компромисен вариант за увеличение в държавния бюджет на средствата за национални доплащания с 80 млн. лв.

"Ние сме направили вече такова предложение преди второто четене на Закона за държавния бюджет за 2012 г"., каза Христов и добави, че с тези пари реално ще се запази субсидията, отпускана за единица площ от миналата година - 28,50 лв.

Според заместник-председателя на сините, когато се постигне договорка, тя трябва да бъде спазвана от страна на политиците.

Другият заместник-председател на СДС Найден Зеленогорски каза, че Синята коалиция прави предложение за увеличение на средствата за капиталови разходи на общините.

"Предложили сме в бюджета за следващата година тези средства да станат 140 млн. лв.", каза той и добави, че в момента те са едва 70 млн. лв.

"Смятаме, че това до известна степен ще оздрави общините и ще даде възможности за инвестиции в тях", аргументира се Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase