Евгени Ангелов. Снимка: БТА
fallback

Зам.-министърът на икономиката Евгени Ангелов ще напусне поста си и ще стане съветник на новоизбрания президент, обяви във Варна Росен Плевнелиев.

"Последните две години и половина работих с него. Той е млад и работоспособен човек, който направи много за отпушването на програмата "Конкурентоспособност" и за програми, свързани с подкрепата на малки и средни предприятия", допълни той и обясни, че промяната вече е обсъдена с премиера Бойко Борисов и с ресорния министър Трайчо Трайков.

По повод решението на Конституционния съд, с което бяха обявени за противоконституционни текстове от Закона за дипломатическата служба, Плевнелиев коментира, че проблемът има два аспекта - политически и технически.

За политическия аспект вече декларирах, че ще подпиша съответните укази, които дават възможност за обновяване на българската дипломация, каза новоизбраният президент.

Той уточни, че след като встъпи в длъжност ще се консултира как да бъде направено това в съответствие с решението на КС.

"Политически съм категорично "За", а технически ще видим как ще бъде направено това", обобщи Плевнелиев.

Помолен да коментира стачката в БДЖ и пенсионната реформа, Росен Плевнелиев заяви, че иска да бъде прагматичен президент в модерна България, което по думите му означава реформи в БДЖ, а не фалит.

Той бе категоричен, че е за реформите както в железниците, така и в пенсионната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Полит Елит

преди 12 години

Б.Б(Баш Бабаит), Ц.Ц(Цоцолана Цецка), Р.П и М.П(Рачко Пръдлето и Марга Попадията), Ц.Ц(*** Цецо), И.Ф(Искрена Фиданка), М.С(Мента Стояновата), В.С(Волен Скудоумното), Я.Я(Ялова Янка)............

16

ами

преди 12 години

Слушкай,слушкай Борисов нали затова те избра другарю Президент!

15

Анонимен

преди 12 години

ТОВА Е САЙТА НА МАФИЯТА....БЯГАЙТЕЕЕЕЕЕЕ

fallback