Снимка: архив, Булфото
fallback

Народните представители от "Ред, законност и справедливост" внесоха в Народното събрание проект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2012 г.

Предложените промени намаляват бюджета на МВР с 100 000 000 лв. и на Народното събрание с 5 000 000 лв.

РЗС държи да бъдат намалени и бюджетите на Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на българските граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия с 1 000 000 лв, Комисия за защита от дискриминация с 500 000 лв, Комисия за защита на личните данни -  с 700 000 лв., и Националния статистически институт -  с 800 000 лв.

Oще по темата

Депутати на РЗС настояват за образование, наука и култура да се дадат 40 000 000 повече от предвидените средства.

Министерството на земеделието и храните и Министерството на външните работи също да получат по-висок бюджет.

РЗС категорично настоява бюджетът на Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност да се увеличи с 1 000 000 лева.

С тези предложения РЗС дава ясни послания към българското общество, че образованието трябва да се превърне в стратегически приоритет на България.

А парламентът като върховен орган на държавната власт трябва да поеме своя дял от тежката финансова и икономическа криза и да покаже готовност да започне реформа, смятат от партията на Яне Янев.

"РЗС за пореден път потвърждава своята категорична теза, че най-големият порок на българския преход е корупцията и незаконното забогатяване. Увеличаване бюджета на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, ще бъде категоричен знак за волята на държавата да наложи справедливост", категорични са от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

U

преди 12 години

nali she svalqhte tikvata nali beshe na dumi strshen sega go podkrepqsh strashen si poveshe za tvoita partiq nema da glasuvam moje6 da si siguren v tova a podkrepih Semov toshno zaradi tova she she razmajete TUKVOSHA MUTRATA MRASNA

48

до № 45

преди 12 години

И ти се изкара голям разбирач - наборе.....виж пост 39 и тогава коментирай.....

47

Мери

преди 12 години

Към това искане бх добавил да се орежат поне с 25-30% и бюджетите на съдебната власт и КС. Ползата от тях е съмнителна - отглеждаме магистрати, които ни плюят в лицето с непрекъснато произнасяне на оправдателни и направо странни присъди - последният пример са реалното оправдаване на Ковачки - 3 г. условно за укрити 16 млн. лв данъци, както и връщането на скандалния съдия, шефът на САС ген.Пенгезов като шеф на САС от не по-малко скандалната съдия Галина Солакова, червената снаха на ген.Солаков. Да се премахнат 20-те заплати на полицията и 29-те заплати на магистратите като остатък от соц-строя, както и държавните чиновници, вкл. военните, полицаите и магистратите да се самоосигуряват. В това тежко време много воденични камъни ни висят на шията. Не виждам защо трябва да им плащаме осигуровките, при положение че те, особено МВР-офицерите и магистратите вземат максималните заплати в страната.

fallback