Снимка: БТА
fallback

"Ако парламентът наложи мораториум върху проучването и добива на шистов газ, правителство ще се съобрази с това", обяви по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов.

Той припомни, че дружеството "Шеврон България" е спечелило конкурс за проучване на шистов газ.

"Дори да има доказано наличие на газ, това не определя дали добиването му е икономически изгодно, или не", разясни още Борисов.

Той заяви, че договор с "Шеврон" не е подписан. Преговорите обаче текат.

"Обсъжданите характеристики и клаузи са прецизни, икономически изгодни и изцяло в защита на националните интереси", посочи премиерът.

Oще по темата

Той отбеляза, че диверсификацията на страната е изключително важна.

"Ако следващите поколения знаят, че имат залежи на газ, това би довело до поне няколко милиарда в икономиката през следващите десетилетия, но искам парламентът да е взел това решение и да знаят следващите поколения, че ако в Полша и в Румъния произвеждат и си стабилизират икономиките и диверсификацията, този парламент е взел обратното решение", завърши Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

275

Аноним

преди 12 години

Лъже мръсника! Гледайте филма ГАЗЛАНД .

274

Анонимен

преди 12 години

Когато тиквата каже : Добро утро, виж дали Слънцето не залязва.

273

Българка

преди 12 години

Шеврон какъв конкурс е спечелил? Айде стига лъжи и глупости. Тези масови убийци ходят от страна на страна да си развяват к*ровете и тровят навсякъде, откъдето минат. Сега е дошъл и нашия ред и искат да отровят точно житницата на България. Ами да видим кой *** ще позволи това да се случи!

fallback