Снимка: архив, Булфото
fallback

Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги.

Това призова от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в дебата по проектобюджета.

Той посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света.

При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност.

„Бюджетът е инструмент, който защитава България от неспокойните европейски и световни пазари“, защити проекта на правителството Главчев.

Oще по темата
Според него със заложените в него параметри се гарантира политика на ниски данъци и ограничена преразпределителна роля на държавата. Това щяло да доведе до привличане на инвестиции.

Димитър Главчев отбеляза, че приходната част на бюджета е съставена по-консервативно – при растеж 1 процент, а един от основните инструменти за запазване на стабилността са еврофондовете.

Друг стимул е запазването на ниските ставки по корпоративния данък и данъците върху доходите на физическите лица.

„Трябва да се вземат трудни решения кои разходи да се намаляват и къде да се инвестира. 
Защото не бива да се изключва още по-тежка кризисна ситуация в Европа и в света“, заяви Главчев.

Той повтори уверенията на министъра на финансите – "при влошаване на показателите в Европа у нас да не се пипат парите за здраве, образование и инфраструктура".

Това е доказателство за последователната политика на ГЕРБ за това, че реформата в тези области продължава, коментира депутатът.

Кабинетът работи за конкурентоспособна икономика, за отказ от принципа "полага ми се", убеден е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Димитър Главчев увери, че Бюджет 2012 няма да струва на данъкоплатеца повече от предишната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 12 години

гербаджиите ме кефят. само така пичове.

39

ivo

преди 12 години

1700000 Иэбраха финансовата дисциплина на ГЕРБ партия съэдадена от бивши комунисти сега няма какво да реват майки ,пенсионери,работещи.С теэи ниски пенсий и эаплати не трябва държавата да иэпитва финансови эатруднения эа раэлика от двугите страни в криэа където плащат вксоки эаплати ,пенсий и социални помощи.

38

мен

преди 12 години

работното заглавие на бюджета е "ГЕНОЦИД 2012 - апокалипсис сега". за наше щастие хората които назначиха ГЕРБ да ни управлява много скоро ще си сърбат попарата а покрай тях и нашите либералисти. давай Дянков, давай Трайков, давайте Чоко и Боко, продължавайте да дробите и си мислете че няма да си сърбате попарката.

fallback