Снимка: Архив Булфото

Партията "Ред, законност и справедливост" от крайно радикална опозиция става конструктивна и ефективна - това е решил по време на двудневното си заседание в Гълъбово управителният съвет на партията, съобщи днес на пресконференция в Стара Загора лидерът на РЗС Яне Янев.

"България е в изключително деликатна ситуация във финансов и икономически аспект, предстоят важни решения за държавата, които не зависят само от управляващата партия", каза Янев.

Българският народ, в средата на мандата на правителството, даде пряк вот, който е безпрецедентен през последните 22 години и ние сме длъжни да се съобразим с волята на суверена, добави лидерът на РЗС. Той уточни, че партията остава на своите позиции, но "не бива да бъде опозиция на всяка цена".

Янев каза, че в парламента РЗС няма да подкрепи подписката за касиране на президентските избори. По думите му "партията не може да се включи в опасния сценарий, който да удължи мандата на настоящия президент заради липсващ отговор на такъв казус в  конституцията на България". Ето още едно доказателство, че
нашата страна има нужда от нова конституция, заяви Яне Янев.

Лидерът на РЗС обяви, че управителният съвет на партията не е приел оставката на Атанас Семов, която той депозирал писмено след загубата си на президентските избори. Така Семов остава на поста заместник-председател на партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase