Снимка: Архив, Булфото
fallback

Възрастта за пенсия и осигурителният стаж да започнат да растат с по 6 месеца на година още от 2012 г., докато стажът стигне 37 г. за жените и 40 г. за мъжете, а възрастта – съответно 63 г. и 65 г.

Това ще предложи на Тристранния съвет и на правителството министърът на финансите Симеон Дянков, съобщава "24 часа".

Според източници на изданието има още два варианта за обсъждане, но този бил най-реалистичен.

Вторият вариант предвижда увеличаване на "скоростта", с която да расте само осигурителният стаж – вместо с по 4 месеца, с по 6 или дори с по 8 месеца на година, докато стигне 40 г. за жените и 43 г. за мъжете.

Третият вариант е възрастта за мъже и жени да се изравни на 63 години и от догодина тя да се вдига с по 6 месеца, но само за жените, но той бил най-малко вероятен.

Вицепремиерът щял да настоява отново да се вдигне с 2 г. възрастта за ранно пенсиониране при военните и служителите на МВР от сегашните 25 на 27 г.

Стратегията за пенсионна реформа предвиждаше възрастта за пенсия да започне да се вдига от 1 януари 2021 г. Засега нямало планове да се променя възможността за навършилите 65 г. и с 15 г. осигурителен стаж да могат да се пенсионират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

454

Анонимен

преди 12 години

Дянков е абсолютен некадърник . Две години се оправдаваха с предходното управление. Следващите 2 години ще се оправдават с "дълга " на Милен Велчев. А всъщност ако не беше замяната на брейди облигациите в България нямаше да има и 1 лев инвестиции / както е сега /. Върху България имаше мораториум заради неплащането на дълга още от времето на Луканов. Със "замяната" беше уреден този въпрос и имаше 20 пъти повече инвестиции. Чрез инвестициите и съответно повечето приходи в бюджета НДСВ свали дълга.

453

rumen221

преди 12 години

ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИМА, без да се застрашава макрофинансовата стабилност!!! Много е просто...(лекция за политици)1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда)Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците.АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗЛЯЗАХА НА УЛИЦИТЕ, А НИЕ СПИМ! За да излезем от кризата ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...?Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите на всички българи, а съгласно Чл.60 от Конституцията ни таваните за осигуряване и облагане са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!

452

NASA

преди 12 години

Суперхапче, което подобрява здравето, подмладява и удължава живота, може и да звучи като плод на научната фантастика, но специалисти от НАСА са създали точно такъв продукт, пише в. "Дейли експрес". Асортиментът AS10 от витамини и добавки, произвеждан от компанията "AmeriSciences", е разработван в продължение на шест години, и предпазва от редица заболявания, сред които катаракта и тумори.Хапчетата, представени пред Кралското дружество по медицина във Великобритания, съдържат най-мощната комбинация от антиоксиданти и витамини, създавана някога. Комплексът действа, осигурявайки защита срещу външни токсини като радиация и замърсяване.Според публикация в "Radiation Research Journal" добавката удължава живота. Освен благоприятно влияние върху здравето, продуктите AS10 въздействат положително и върху външния вид - подмладяват кожата като намаляват старческите петна, слънчевите увреждания, бръчките и кожните зачервявания.Формулите са 100 процента натурални и съдържат екстракти от плодове и зеленчуци, сред които акай, купуасу и ацерола. Всекидневната доза съответства на една от препоръчителните пет порции плодове и зеленчуци дневно.Суперхапчетата са разработени от специалисти на НАСА и космическия център "Джонсън" и първоначално са били предназначени за астронавти, участващи в продължителни космически мисии. Сега продуктите се предлагат за масово използване

fallback