Димитър Дъбов. Снимка: Архив, Булфото
fallback

Парламентарната комисия за контрол на ДАНС не подкрепя предложението за бюджет на Държавната агенция "Национална сигурност", направено от Министерския съвет. Това каза пред журналисти след заседанието на комисията ротационният й председател Димитър Дъбов (Коалиция за България).

Дъбов уточни, че представителят на ГЕРБ в комисията – Иван Петров, е изразил особено мнение. Ние ще търсим възможност за среща с премиера при някое от посещенията му в парламента, за да изложим в детайли съображенията ни за бюджета на ДАНС, каза Дъбов.

Правителственото предложение е силно рестриктивно, с този бюджет ДАНС не може да изпълнява законовите си функции, заяви Дъбов. Депутатът припомни, че през последните две години са направени структурни реформи в агенцията и е имало голямо съкращение.

Там вече няма ресурси - няма възможности за нова структура, за допълнително съкращение или за пенсиониране на служители, посочи той.

Този бюджет изисква да се направи промяна в закона за агенцията и да й бъдат снети някои функции, за да се побере в рамките на определените средства, смятат от комисията.

Предвижда се за 2012 г. бюджетът на ДАНС да е 75 млн. лв., каза Дъбов. По думите му миналата година за агенцията са отделени около 90 млн. лева. Председателят на комисията добави, че при създаването на агенцията бюджетът й е бил 133 млн. лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 12 години

До 4 - слагате всички под общ знаменател и сте написали пълни глупости. Или ни ви огря, когато кандидатствахте за работа в Агенцията???А колко пъти ?

4

Копи Пасте

преди 12 години

Напускат тези, дето имат години за пенсия и за да вземат 20 заплати от големите :) , че ако останат за догодина ще вземат 15 заплати от малките :) После пак ще кандидатстват за работа - като пенсионери вече и да четат вестници само и да ги анализират. Нищо не работят в ДАНС, на всички е ясно. Ама приемат промените със задна дата, ще изтеглят бързо рапортите...

3

Анонимен

преди 12 години

МНОГО ЕЛЕМЕНТАРНО РАЗСЪЖДАВАТЕ...НАЯСНО ЛИ СТЕ, ЧЕ С ПОДОБНИ МЕРКИ СЕ ПРИРАВНЯВА РАБОТАТА НА АГЕНТ ОТ ДАНС СЪС ТАЗИ НА РАЙОНЕН ИНСПЕКТОР ОТ МВР. ИЗВЕСТНО ЛИ ВИ Е КАКЪВ ЕФЕКТ ЩЕ ОКАЖАТ ТЕЗИ МЕРКИ ВЪРХУ МОТИВАЦИЯТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ, А ОТТАМ И НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И РАЗБИВАНЕ НА СПЕЦИАЛНА СЛУЖБА, ПОЛЗВАЩА СЕ С НАЙ-ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ НА ЗАПАДНИТЕ ПАРТНЬОРИ. ЗАЩО НЕ СЕ ОГРАНИЧАТ ФИНАНСОВИТЕ БЮДЖЕТИ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, КОЯТО Е НАЙ-КРИТИКУВАНАТА В ДОКЛАДИТЕ НА ЕС?!

fallback